sâmbătă, noiembrie 03, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Romania lovita din RomaniaVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
M-as fi asteptat ca, la Palatul Cotroceni, la despartirea de presedintele de la Kiev sa rasune imnul "patriei" Republicii Sovietice Socialiste Ucraineana, URSS”.

Criminalul de la Roma este imaginea clasei politice din RomaniaOreste Teodorescu – Gardianul – citeste aici
“… Presa mondiala contureaza dezastrul: un roman il agreseaza pe presedintele Germaniei, doi romani se impusca la Roma, un roman violeaza si ucide sotia unui militar italian, romanii sparg bancomate in Franta. Cum sa nu devii suspicios în fata unei avalanse de teroare revarsate din Romania in spatiul comunitar ?
Ce face clasa politica de la Bucuresti pentru cetatenii romani aflati in tara si strainatate ? Pai, in timp ce in spitalele de aici mor pe capete copii de cancer, iar in lume romanii incep sa fie perceputi ca niste brute periculoase, Basescu se scuipa cu Tariceanu, Iliescu il mascareste pe Geoana, Remes suge un caltabos, Videanu schimba bordurile, iar ministrul de externe Cioroianu crede ca vorbeste limba moldoveneasca”.

Exil pe o coala de hartieCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
De cateva zile, in targ ruleaza un film politist prost, cu taieturi facute cu toporul, montat intr-un garaj de hoti de masini. Magistratul Marian Sintion, detasat de la DIICOT pe postul de consilier al ministrului de interne, Cristian David, este filat de o brigada mobila a unui serviciu secret. Niste ziaristi se tin pe urmele filorilor, ii fotografiaza in flagrant si dau in vileag actiunea in „Jurnalul national“. Ziaristii emit pretentia ca serviciul care l-a filat pe Sintion sa-si asume paternitatea actiunii, in caz contrar, urmand sa publice toate detaliile legate de identitatea filorilor. Liniste. Ziaristii se tin de cuvant si publica in cascada poze cu filorii si cu masinile lor, apoi dezvaluie ca acestia fac parte din Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), adica serviciul sa-i zicem secret, al Ministerului Internelor si Reformei in Administratie (MIRA). Ce a urmat, se vede: se cere capul ministrului MIRA, Cristian David, pentru ca nu este capabil sa gestioneze DGIPI, pe care o are in subordine directa”.

ANALIZE SI COMENTARII

Vot la europene si boicot la referendumRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Initiativa prezidentiala privind referendumul pentru PD a dus la scoaterea totala a euroalegerilor din atentia publica. Si asa nu se stia mai nimic despre alegerile pentru Parlamentul European”.

Pe cine faci tu rama ?Rene Parsan – Ziua – citeste aici -
E clar. Astia care ne cer votul ne cred destepti rau. Daca stau sa ma gandesc mai bine, chiar suntem. Altfel, cum poate fi explicat faptul ca ii trimitem in Parlament sa-si umple Mercedesurile cu caltabosi, in credinta nezdruncinata ca ne promovam carnatul propriu ?”.

Sicane din toate partile...Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Peste temperamentul dictatorial al presedintelui Traian Basescu s-au suprapus, in ultimele luni, interese personale si de partid, determinand o conjunctura tot mai complicata, pe masura apropierii alegerilor europene si parlamentare. Aceasta conjunctura ar fi fost poate mai transparenta daca n-am avea de-a face cu un electorat imatur, cum recent recunostea chiar fostul presedinte Ion Iliescu (unul din fostii beneficiari majori ai numitei imaturitati)...”.

Caz incredibil in Politia RomanaPetrisor Cana – Ziua – citeste aici -
Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante”.

“Romanii ne-au masacrat, au depasit mult in cruzime alte etnii. Basta ! Intoarceti-va acasa”Claudia Stanila – Cotidianul – citeste aici -
Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini, europarlamentar din partea partidului italian de extrema dreapta Actiunea Sociala, a acordat un interviu in exclusivitate ziarului Cotidianul”.

Dreptul de a huiduiRazvan Exarhu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
"… Dar poti, daca te simti inselat, jignit, tarat in mediocritate, sa le transmiti celor care cred ca nimeni nu o sa spuna ca imparatul e gol, ca esti acolo. Ca vezi, intelegi, simti si ca ai puterea sa le faci vizibila impostura. Ca e vorba despre teatru sau despre viata, vremea aplauzelor cu pistolul in ceafa a trecut, asa cum a trecut si vremea consensului in care ranjetul trecea drept zambet.
E atat de simplu, atunci cand toti cei din jur cred ca exista ca sa faca frumos in public si urat acasa, sa fluieri si sa strigi: Rusine. Rusine pentru ca iti inchipui ca nu vede nimeni ca esti gol, rusine ca va holbati si ca va prefaceti ca vedeti altceva. Sunt aici si tu esti un pacalici".

Ce-o sa ne doara marea expulzare !Laurentiu Ciocazanu – Adevarul – citeste aici -
“… Curand, n-o sa mai tina pe nicaieri. Nu peste mult timp, toti acesti "meseriasi" ai raului se vor vedea prizonieri in propria tara. Un paradox, nu ? Cine va avea atunci de suferit ? Noi toti. Abia acum ne dam seama cu adevarat ce PIB infractional a crescut sub ochii nostri, in timp ce politicienii se mancau intre ei pentru bani publici si putere”.

Conflict in GDSMarius Vulpe & Oana Iurascu – Adevarul – citeste aici -
Grupul pentru Dialog Social, o voce a societatii civile cu traditie in luari de pozitie critice fata de performantele institutiilor statului, se confrunta cu tensiuni interne. Lupta politica dintre cele doua palate s-a reflectat si la nivelul societatii civile, reprezentanti de marca ai intelectualitatii, membri GDS pozitionandu-se de o parte sau de alta a puterii“.

Lupta cerculetului cu patratelulFlorin Iaru – Adevarul – citeste aici -
“… S-ar parea ca votul uninominal va izbuti sa ne scape de combinatiile partinice si individuale. Bolcas n-are nici o sansa. Nici Fenechiu. Nici stapanii „ciocului mic", Anca Constantinescu ori Miki numaistiucum. Figuri sinistre ori odioase. Cu asta suntem de acord. Ceea ce, insa, nu se vede de aici, de pe campul de bataie, e cum va arata prima zi intr-un Parlament curat si uscat“.

Etnia infractoruluiMircea Kivu – Romania libera – citeste aici -
“… Din aceasta perspectiva, reactia dura a autoritatilor italiene, ca si reactia de aversiune generalizata impotriva romanilor (deocamdata, din fericire, rezumata la nivelul verbal) inregistrata la nivelul opiniei publice italiene sunt cu totul de inteles. Lamentarile bazate pe argumentul ca majoritatea romanilor din Italia sunt oameni cumsecade, care isi vad linistiti de munca, sunt inutile. Statistica e seaca: doua treimi dintre cetatenii straini condamnati in Italia sunt romani. Cat despre opinia publica, pentru ea nu conteaza majoritatea: imaginea e data de faptele semnificative, cum ar fi cele enumerate la inceputul articolului”.

POLITICA


Cearta "carturarilor" pe uninominalAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Subiectul uninominalului a divizat societatea civila. In timp ce sustinatorii variantei Guvernului prevad esecul total al reformei electorale din cauza referendumului, suporterii sistemului majoritar il vad ca un panaceu al maladiilor politicii romanesti”.

Parlamentarul, demis ca primarulCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
PLD lucreaza la un proiect de lege prin care parlamentarii sa isi poata pierde mandatul, daca alegatorii decid prin referendum acest lucru. Gheorghe Flutur a declarat joi ca liberal-democratii vor propune in Parlament, dupa referendumul din 25 noiembrie, un proiect de lege care sa ofere posibilitatea ca senatorii si deputatii sa fie schimbati in acelasi mod ca primarii. Conform acestuia, un sfert din alegatorii dintr-o circumscriptie pot initia demersul pentru ca un parlamentar sa isi piarda scaunul. Reprezentantii celorlalte partide parlamentare, cu exceptia PD, considera initiativa PLD drept una de campanie si nicidecum una serioasa, care sa ajute la reformarea clasei politice”.

Mana dreapta a lui Vacaroiu a facut politie politicaCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Surse din cadrul CNSAS au declarat ieri ca Andrei Alexandru (foto stanga), purtatorul de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, a primit verdict de politie politica”.

Geoana ii solicita lui Basescu sa ceara scuze familiei victimei din ItaliaNewsIN – Cotidianul – citeste aici -
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat vineri, la Timisoara, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa-si ceara scuze familiei victimei din Italia, care a fost grav afectata de actiunea iresponsabila a unui roman, dar si altor familii de italieni care au avut de suferit de pe urma romanilor.
„Este un gest de demnitate si de asumare a unei parti a responsabilitatii, pentru ca, in acest moment este clar ca in opinia publica italiana exista o mare emotie si un risc de culpabilizare generala a romanilor din Italia si, prin asociere, a natiunii romane”, a declarat Geoana, care si-a expus punctul de vedere si ca fost ministru de externe in Cabinetul Nastase”.

Vasile Dancu, ideologul unui PSD fara Ion IliescuFlorin Ciornei – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In 2005 a complotat ca fostul presedinte, sa nu devina seful PSD. Acum, clujeanul vrea eliminarea sa din partid”.

ULTIMA ORA

Vine greva generalaCarmen Popescu – Ziua – citeste aici -
Sindicatele sunt suparate atat pe angajatori ca nu au hotarat salariul minim pe economie, cat si pe guvernantii care s-au grabit sa stabileasca acelasi salariu la 480 de lei”.