joi, noiembrie 08, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

Astazi sarbatorim - Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil



Astazi, Biserica ne cheama sa cinstim pe Sfintii Ingeri si lucrarea lor in viata noastra si in lume. Este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, in jurul carora Biserica aduna si serbeaza toata obstea, tot "soborul" Sfintilor Ingeri laolalta. Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin.
Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei,1,14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria noastra cereasca, la "Cerul nou si pamantul nou" ce vor sa fie. Asadar, daca ingerii se arata sub forme vazute, nu-i asta firea lor cea adevarata, forma vazuta este un chip de imprumut, ei sunt "lumea nevazuta", "cerul".
Arhangelul Mihail
Dar Arhanghelul Mihail, de-a pururi laudatul, pazind ca o sluga credincioasa, "credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri". Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: "Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu ? Mi-ca-El ? Ca numele de Mihail asta insemneaza: "Cine este ca Dumnezeu".
Si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor credinciosi lui Dumnezeu, iar Mihail Arhanghelul a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua.
Arhangelul Gavriil
Impreuna cu Sfantul Arhanghel Mihail serbam si astazi si pe preafrumosul si inveselitorul Arhanghel Gavriil, ca si acesta, luand chip vazut, multe faceri de bine a daruit neamului omenesc, aratate in amandoua Testamentele.
Asa, in proorocia lui Daniil, Gavriil este numele talmacitor al vedenie (Dan., 8, 16). Asemenea, Gavriil arata lui Daniil intelesul celor saptezeci de saptamani de ani pana la venirea lui Mesia Hristos (Dan., 9, 21-27). Dupa traditie, tot el, Gavriil, vesteste lui Ioachim si Ana ca din ei va sa se nasca Doamna, Stapana noastra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu.
In Legea noua, Gavriil descopera preotului Zaharia, nasterea lui Ioan, Botezatorul Domnului (Luca, 1, 19). Tot Gavriil anunta Fecioarei din Nazaret nasterea de la Duhul Sfant a Domnului Hristos, Mantuitorul lumii (Luca, 1, 28). Unii zic ca tot Arhanghelul Gavriil a fost ingerul in vesmant alb, care, pogorandu-se din cer, a rasturnat piatra de pe usa mormantului si a sezut deasupra ei, la ceasul Invierii Domnului. Si el a fost acela care, cel dintai, a dat Mironositelor vestea Invierii. Si, ca sa zicem mai cuprinzator, dumnezeiescul Gavriil a slujit la toata iconomia Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, din inceput si pana la sfarsit.
Pentru aceasta si Biserica lui Hristos a hotarat sa-l praznuiasca pe el, impreuna cu Arhanghelul Mihail, si sa cheme darul si ajutorul amandoura, rugandu-i ca, prin mijlocirea si rugamintele lor, in veacul de acum, sa aflam izbavire de rele, iar in cel ce va sa fie, sa ne invrednicim bucuriei si Imparatiei ceresti. Amin !

[mig007]

Tuturor celor ce poarta prenumele Mihail sau Gavril si/sau toate derivatele acestora va doresc un sincer si crestinesc: LA MULTI ANI !!!

* Poza satirica a saptamanii *

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Vadim - salvatorul nostru in ItaliaMircea Marian – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Greu de inchipuit o decizie care sa ne faca mai mult rau decat cea luata de parlament, care l-a trimis pe Corneliu Vadim Tudor sa rezolve criza imigrantilor romani aflati in Italia”.

DisectiaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici
Din nou se dovedeste ca SIE, in loc sa culeaga informatii, se rezuma la a face revista presei. O activitate pe care o poate desfasura orice scolar, cu conditia sa stie o limba straina si sa fi facut cunostinta cu computerul”.

Referendumul lui Basescu si plebiscitul lui AntonescuCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Traian Basescu sustine ca referendumul este singura solutie de reformare a clasei politice, dar nu intelege mecanismele tehnice ale referendumului, pe care e gata sa-l compromita. A afirmat intr-un interviu la un post de televiziune ca, daca referendumul va fi invalidat, il va repeta la nesfarsit. Ulterior, intr-un interviu acordat unui cotidian, a dat-o la intors si, in incercarea de a drege busuiocul, s-a incurcat in tehnicisme. Ca n-ar fi zis ca repeta referendumul, ci s-ar fi referit la sicanele pe care le-ar putea face guvernul alegatorilor, plimbandu-i de la o sectie la alta: una in care sa-si aleaga europarlamentarii si alta in care sa-si exprime prin „da“ sau „nu“ parerea fata de votul uninominal”.

ANALIZE SI COMENTARII

Plesita, acuzat din nou de terorism: cadouri-capcana pentru disidentiDorin Petrisor – Cotidianul – citeste aici -
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a sesizat Parchetul General in ce priveste alte acte teroriste comandate de fostul general de Securitate Nicolae Plesita”.

Ioan Talpes, trimis la SIE dupa dosarul „Firul rosu“ cu MoscovaDorin Petrisor – Cotidianul – citeste aici -
O instanta bucuresteana l-a pus pe fostul sef al SIE Ioan Talpes sa se duca la fostul sau loc de munca si sa ceara, ca simplu cetatean, un dosar exploziv”.

Tunurile lui ChirieacMihai Munteanu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Firma lui Bogdan Chirieac, fost redactor-sef si actual senior editor al cotidianului "Gandul", a primit fara licitatie zeci de milioane de euro. Grosul a fost furnizat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale”.

Tiganii romani si munca la negru din ItaliaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Psihoza anti-romaneasca izbucnita in Italia dupa moartea Giovannei Reggiani va trebui stinsa inteligent. Nu trebuie sa asteptam sa se stinga de la sine post-electoral. Ar fi prea tarziu si ar lasa rani adanci in relatiile italo-romane. Pana acum, fratesti, cum e firesc. Nu doar in virtutea sangelui latin, care uneori da in clocot. Ci si prin prisma asemanarii ca mod de a fi: primitori, sonori, cam indolenti si, din pacate, permeabili la coruptie. De la mic la mare”.

Scrisorile interceptate de Securitate sunt ale destinatarilorGabriel Andreescu – Ziua – citeste aici -
Pe 30 octombrie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a luat o decizie amanata timp de 18 ani: desecretizarea corespondentei private interceptate de Securitate si aflata inca in custodia SRI. Intrucat, incepand cu anul 1999, arhiva fostei Securitati intra, in virtutea legii, in arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), scrisorile vor fi trimise, absolut logic, acestei institutii. Presa a anuntat ca persoane din interiorul si exteriorul CNSAS au salutat deja posibilitatea de a pune "documentele istorice" in mana cercetatorilor. Este o luare de pozitie grabita, caci CNSAS se confrunta acum cu o noua situatie”.

Plesita, dat pe mana procurorilorOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
"IICCR a facut sesizare penala impotriva fostului sef al spionajului comunist".

Guvernul facut sandvis intre patroni si sindicateCorina Scarlat – Ziua – citeste aici -
Organizatiile patronale cer Executivului sa nu renunte la reducerea CAS la presiunea sindicatelor * Acestea, la randul lor, ameninta cu greva generala daca nu creste mai substantial salariul minim”.

DuplicitateaDan Stanca – Romania libera – citeste aici -
Ceea ce s-a intamplat in Italia si ne-a macinat nervii fara mila ofera insa si o supapa a relaxarii. Despre ce este vorba ? Ne intoarcem in trecut spre incomparabilii ani ‘80. Dar putem sa mergem si mai mult in raspar si sa survolam toti anii comunismului. Ce a invatat romanul in cei 45 de ani cat a durat funestul regim ? Sa fie duplicitar, una sa vorbeasca acasa, in sanul familiei, alta in public, atunci cand se ducea la serviciu si se intalnea cu colegii“.

I se spunea NegociatorulClaudia Marcu – Gardianul – citeste aici -
Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, se crede un mare negociator. Cel putin asa ne lasa sa intelegem de fiecare data cand se lauda cu reusitele sale in lupta cu industria farmaceutica. Ultima de acest gen a fost ca, de cand e ministru, medicamentele s-au ieftinit cu 28%. Nu stim de unde a scos acest procent, dar nu cred ca a simtit vreun bolnav o asemenea ieftinire. In fine. Despre aptitudinile de negociator al ministrului Nicolaescu ar fi multe de spus“.

POLITICA

Tariceanu, primit cu raceala la RomaAdriana Dutulescu, Dan Duca & Diana Lazar – Cotidianul – citeste aici -
Tariceanu a fost tinut zece minute deasupra Romei, pentru ca aeronava nu a primit permisiunea sa aterizeze”.

Presedintele pus la zid de NicoliceaR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Deputatul PSD Eugen Nicolicea l-a acuzat ieri pe seful statului de incalcarea a doua prevederi constitutionale, prin trimiterea repetata catre Parlament, spre reexaminare, a proiectului care modifica Legea referendumului”.

Sapte peste pragOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Un sondaj IMAS, realizat in perioada 10-22 octombrie 2007, la comanda Realitatea TV, arata ca sapte formatiuni politice ar depasi pragul electoral de 5% necesar intrarii in Parlamentul European (PE)”.

CC a respins contestatia PRMRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Curtea Constitutionala (CC) a respins ieri contestatia sefului PRM Vadim Tudor privind decretul prin care presedintele tarii a convocat referendumul pe votul uninominal, considerand-o neintemeiata”.

Uninominalul asumat, la promulgareR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Legea privind votul uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament a fost trimisa, ieri, la Presedintie, seful statului avand la dispozitie 20 de zile pentru a o promulga. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a solicitat ieri lui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa initieze cat mai curand procedura de promulgare a acestui Cod Electoral”.

Prodi: Nu vom face expulzari in masaOana Iurascu – Adevarul – citeste aici -
Desi premierul Tariceanu si omologul sau italian au avut o discutie cu cartile pe fata, masurile impotriva romanilor din Peninsula ar putea fi inasprite”.

ULTIMA ORA

Au aruncat pisica la UEBogdan Galca, D.E. & D.E.I. – Ziua – citeste aici -
Prodi si Tariceanu au adresat o scrisoare Comisiei Europene in care cer sprijin, inclusiv financiar, pentru integrarea sociala a minoritatilor nationale din Italia, in special a romilor”.