miercuri, septembrie 05, 2007

Iata "baza sportiva" a lui Ilie Nastase !


Un teren cumparat de Ilie Nastase de la stat cu o suma modica, pentru a construi o baza sportiva destinata tinerelor talente, gazduieste astazi un club extravagant, frecventat de mondenii Bucurestiului.
Pe terenul de pe malul Lacului Floreasca, cumparat de la stat de fostul tenismen pentru a infiinta Academia de Tenis "Ilie Nastase", a aparut un club de fite.
Tenismenul Ilie Nastase a facut o jonglerie imobiliara cu un teren cumparat de la RAAPPS, pe care declara ca va construi Academia de Tenis „Ilie Nastase”.
Sportivul a vandut proprietatea obtinuta de la stat pe un pret de nimic in aceeasi zi in care a cumparat-o. Locul promiselor arene sportive a fost luat, de cateva luni, de un club de fite, „Gaia”, foarte la moda printre VIP-urile Capitalei.
L-a luat „Gaia”
Istoria terenului de 16.600 de metri patrati, de pe malul Lacului Floreasca, este plina de „nume grele”. Desi terenul a fost cumparat de Ilie Nastase de la RAAPPS, pentru a construi acolo o baza sportiva, in prezent acolo se afla Clubul „Gaia”, al creatoarei de moda Venera Arapu, club ridicat fara autorizatie de constructie.
Nici urma de terenuri de tenis sau arene. Mare parte a terenului este lasat in paragina. Doar in centru se afla o constructie extravaganta, clubul de noapte.
Venera Arapu a declarat pentru EVZ ca nu stie nimic despre destinatia pe care trebuia sa o capete terenul. „Eu am inchiriat 4.000 de metri acolo. E o proprietate privata si eu am contract legal. Asta e tot ce pot sa va spun”, a adaugat aceasta.
Povestea terenului cumparat de Ilie Nastase de la stat pe un pret de nimic si a carui destinatie era adapostirea unei baze sportive este mult mai complicata.
EVZ a dezvaluit anul trecut polemicile nascute in jurul celor 16.600 de metri patrati de pe Strada Tarmului, nr. 19. In 1999, fostul tenismen a solicitat si a obtinut de la RAAPPS concesionarea acestui teren, care se afla in continuarea Clubului Sportiv „Vointa” si are iesire la Lacul Floreasca.
Teren cu plangeri
Dupa ce trei ani a avut statut de chirias, pe 24 ianuarie 2002, Ilie Nastase a cumparat terenul la un pret modic: 72 de euro/mp, in conditiile in care pretul pietei era de cel putin trei ori mai mare.
In aceeasi zi in care a cumparat terenul de la stat, Nastase vinde mai departe cei 16.600 de metri patrati catre firma „De Silva Intermed”. Compania este detinuta de niste apropiati ai lui Nastase, Virgil si Meda Calina.
La vremea respectiva, sotia tenismenului, Amalia Nastase, explica pentru EVZ ca terenul s-a dovedit inutil, desi inainte de a fi proprietari, il avusesera in chirie trei ani.
„Am cumparat terenul de la marginea Lacului Floreasca cu acelasi pret cu care l-am si vandut. Nu ne era de folos pentru „Academia de Tenis” pentru ca era imbibat de apa si trebuia o investitie foarte mare pentru a putea construi pe el”.
Culmea este ca familia Nastase si-a dat seama ca terenul nu le era de folos chiar in ziua in care l-au cumparat, motiv pentru care l-au si vandut in aceeasi zi.
Ieri, Amalia Nastase s-a contrazis in declaratiile referitoare la utilitatea terenului: „Am vandut acest teren unor foarte buni prieteni, pentru ca noi nu am abandonat proiectul „Academia de Tenis” si o sa avem nevoie si de aceasta bucata de teren. Singura destinatie a acestui teren este de baza sportiva si exact asta au facut acolo. O terasa”.

Liviana Rotaru
Evenimentul zilei miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.evz.ro

Niciun comentariu: