vineri, august 17, 2007

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul IV

Pe timpul cat cumatra Vulpe a fost ambasadoare in Australia, la Camberra a avut loc un incident diplomatic penibil, ce a stirbit si mai mult imaginea diplomatiei romanesti. Sotia ambasadorului iranian a descins la resedinta Manuelei Vulpe si i-a spart cateva geamuri, aruncand cu caramizi si strigand in gura mare: ”Sa-mi lasi barbatul in pace ! Sa nu-mi mai plimbi tu, seara, catelul prin parc cu barbatul meu !” Tot cartierul rezidential in care locuia ambasadoarea, se adunase ca la circ ! Pe semne, un serviciu secret a trimis ceva imagini iraniencei, din care ea a vazut cum barbatul sau facea sondari profunde cu inginera petrolista Manuela Vulpe !
Si uite asa ambasadorea noastra prinsese frica sa mai doarma singura si a solicitat cu imprumut, pentru cateva nopti, barbatul altei angajate din ambasada. Din pacate a fost refuzata politicos si i s-a recomandat sa-si aduca propriul ei barbatul cu ea !
Asta nu-i nimic insa, stati sa vedeti in serialele urmatoare ce dragoste are cu un australian si cu un mexican, in acelsi timp ! Dar pana una alta sa vedem corespondenta ambasadoarei cu Dan Sitaru. Acesta a fost consul la Camberra, aproximativ in aceeasi perioada cu Manuela Vulpe si intre timp a fost anchetat pentru anumite aspecte si zburat din MAE ! Cert este ca pe timpul mandatului lor, trebuia sa aiba loc vizita in Australia a Presedintelui Ion Iliescu. Desi toate formalitatile erau facute, desi ofiterul SPP venit in Australia, era deja cu siguranta traseului pusa la punct, vizita nu a mai avut loc. Din Indonezia, Presedintele Iliescu a facut cale intoarsa lasand Vulpea cu ochii in soare. Cumatra visa sa prinda aceasta vizita si sa mai ciuguleasca cateva luni de mandat, dupa care incepeau alegerile din 2004 si ea ar fi ramas bine merci la post, inca un an aproape, desi statuse deja 5 ! Ceva insa a stricat aceasta combinatie ! Eu, Laurentiu Fulga, primisem in detaliu de la Col SIE - Viorel Predosanu - aflat sub acoperire ca si consul economic la Sydney (intre traficantii de droguri, dupa ce anterior fusese seful misiunii diplomatice a Romaniei in Columbia - tara drogurilor !), caruia ii castigasem increderea, traseul si programul vizietei din Australia, al Presedintelui Iliescu. Organizasem ca, in momentul cand Iliescu vizita gradina zoo din Sydney, unde trebuia dus cu vaporasul de la Opera, si cand delegatia ajungea in dreptul padocului Diavolului Tasmanian, sa gaseasca afisat un banner inscriptionat cu: ”Opriti aici Diavolul comunist - specie pe cale de disparitie !” Iar in acelasi moment cineva punea simbolic un lacat pe portile gradinii zoo din Sydney ! Stirea ca Iliescu ar fi fost inchis in gradina zoo din Sydney, era pregtita sa plece catre agentiile de presa si mass-media ! Am avut insa grija ca, desi eu pregatisem aceasta actiune, tot eu sa-i vand pontul col SIE Predosanu si sa-i cer sa-l anunte urgent pe ofiterul SPP, ca Iliescu va fi inchis in gradina zoo din Sydney ! Ceva s-a intamplat si vizita Presedintelui Iliescu a fost anulata, iar Manuela Vulpe a facut rabie diplomatica de ciuda ca a pierdut sansa sa se mai gudure putin pe langa mafia PSD-ului !
De nenumarate ori am semnalat faptul ca majoritata diplomatilor trecuti pe la post in Australia, au ajuns corupti sau santajabili, fie de catre mafia drogurilor, fie de catre alte servicii secrete ce-i agatau in anturajul mafiei drogurilor. Singurul care a calcat pe aceste structuri a fost Ovidiu Grecea, de asta l-au si scos din Australia cu diversiuni de presa. Nu uitati ca HG de scoatere a lui Grecea, a fost strecurata pe sub nas lui Tariceanu, de catre Baconski, fara sa tina seama de secretarul de stat Mihai Gheorghiu de la DRRP si nici sa se consulte cu Gaginschi, seful directiei consulare la acea vreme (ambii find impotriva retragerii lui Grecea, fiindca stiau adevarul !). Baconski preluase pentru cateva zile prerogativele MAE, cat ministrul Ungureanu era operat in spital si astfel a fost indepartat Grecea.
Baconski avea invidie prosteasca pe Grecea, inca de pe vremea cat el a fost ambasador la Vatican si a avut loc vizita Papei Ioan Paul al II–lea, la Bucuresti. Presa a tot ridicat osanale lui Baconski, ca vezi doamne daca e popa, el l-a adus pe Papa ! Baconski insa, nu a fost la Vatican decat un copil de mingi, un curier ce plimba scrisorile date de cei Inteligenti ! Papa a fost adus in Romania de structura fostei Securitati infiltrata in Opus Dei, care prin premierul greco-catolic Radu Vasile a jucat foarte inteligent ! Iar mana dreapta de atunci a Premierului Radu Vasile PNT-CD, seful corpului sau de control - Ovidiu Grecea, fusese decorat personal de Papa, la Nuntiatura papala din Bucuresti ! De atunci Baconski e ispitit de invidie si cauta momentul sa se razbune pe Grecea !
Mentionez si faptul ca, pe langa cei apoximativ 10 copiii stabiliti in Australia ai diplomatilor romani perindati la post in tara cangurilor, se afla si fiica Generalului SIE – Aurel, cel care pana recent a fost seful directiei de crima organizata din SIE !
In cadrul intalnirii avute cu acest general, prin vara anului 2005, cat inca era pe functie, imi solicita cu nervozitate sa renunt la investigatiile mele si mai bine sa pomovez cultura si frumusetile patriei ! Si asa am tot promovart, pana am gasit ca si fiica lui e stabilita tot in Australia si e angajata pe la un consiliu local ! Cum, de cand si cu ce sprijin a ajuns in Ausrtralia, asta tot SIE trebuie sa stie ?! Cum tot SIE a stiut si despre activitatea Manuelei Vulpe si cu toate astea, doar i-au stimulat hormonii si i-au exploatat poftele ei trupesti ! Macar de-ar fi facut-o in interesul Romaniei ! Curatati SIE si MAE de specimenele infecte, daca doriti ca aceste institutii sa se bucure de respectul ce ar trebui sa-l aiba din partea societatii civile, precum in tarile occidentului civilizat !
Laurentiu Fulga

Zangy Comment Graphics
Corespondenta cu Dan Sitaru – fostul consul de la Camberra

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Hello Dan,
Ce mai faci ? Am incarcat acum (ora 18.30, ora Romaniei) sa te sun, dar nu ai fost de gasit. Ti-ai schimbat numarul cumva ? Iarta-ma ca nu ti-am scris sau nu te-am cautat pana acum. M-am lasat dusa de "valul" activitatii profesionale si nu mi-am facut deloc timp de mine. Te mai sun eu sa comunicam in direct. Suntem oarecum bine (cred ca mai bine ca in Australia), dar lucrurile sunt dificile si aici - din multe puncte de vedere. Te pupam cu totii (in special eu).
manuela

Date: Tue, 14 Nov 2006 12:34:51 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re:
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
In primul rand te pup si... bine ai venit ! Eram la serviciu cand m-ai sunat si telefonul era in masina. Am vazut ca m-a apelat cineva dar nu si numarul. Totusi, mi-am imaginat ca poate fi cineva din afara si m-am gandit si la tine. Imi pare bine ca mi-ai scris si ma grabesc sa-ti raspund. La telefon pot fi gasit numai seara, de regula dupa ora 18.00, desi uneori ajung acasa mai tarziu. Ma bucur ca te simti mai bine decat in Australia, dar am sesizat o nuanta de disconfort in mesajul tau. Ma intreb de ce ? Cum te-ai instalat si cum merge diplomatia ? Ce face mama si cu Mircea ? Cum s-au acomodat in Mexic ? Cum merge cu scoala ? (Cam multe intrebari !) Noi suntem bine, cu viata cotidiana, fara nimic spectaculos. Pe la serviciu, agitatie ca de obicei, si nu ma astept la noutati prea favorabile. Vremea s-a schimbat, se apropie sarbatorile si uite asa trece si anul acesta ! Ai trimis invitatiile pentru Ziua Nationala ? Ceva program artistic ? Sau macar vreun Popa pentru culoare ! La sfarsit, te mai pup odata si numai bine la toti !
Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Draga Dan, am incercat sa te sun (dar probabil erai la birou). Te rog, din suflet, sa ma ajuti cu alta chestiune. As vrea un pasaport simplu pentru Mircea, astfel incat sa ii pun o viza de studii pentru Anglia (viza pe care sa o obtin aici in Mexic).
Tu fiind singura persoana pe care ma pot baza acasa, te-as ruga sa te ocupi tu de obtinerea pasaportului (in regim de urgenta). Pentru asta trebuie sa iti trimit o procura de aici, numai ca nu iti stiu coordonatele (adresa, buletin, date diverse etc).
Tinand cont ca este aici o delegatie MEC din Romania si as putea sa trimit procura prin directorul general Radu Zaharia, poti sa imi trimiti cat de repede datele necesare, astfel incat sa facem procura repede ?
Din nou, iarta-ma ca te deranjez. Sper ca esti bine si ca lucrurile in plan profesional sunt pe un drum bun. Ultima oara pareai cam deprimat.
Aici Mircea nu s-a prea acomodat. Tanjeste dupa Romania, iar eu insist cu Anglia. Nu stiu daca fac bine.
Voi mai incerca sa te sun,
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 29 Jan 2007 08:45:37 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: din nou solicitare de sprijin
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma grabesc sa-ti raspund pentru a face procura in timp util. Deci, nascut la 17.02.1954 la Ploiesti, CI seria DP nr. 021694, CNP 1540217400648, domiciliat in Bucuresti, str. Voronet nr.14, Bl. D8, Sc.3, Ap.39, sector 3. Mi-a parut bine ca te-am auzit la telefon si astept vesti de la tine. Salutari mamei si lui Mircea.
Te sarut, Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Dan, a trecut ceva timp de cand am primit pasaportul de la tine si nici macar nu ti-am confirmat. Am fost ocupata cu delegatia ploiesteana/totul a iesit, cred, foarte bine), apoi in perioada 21-24 februarie am fost in vizita de lucru cu ambasadorii UE in Merida si Campeche, iar pe 27 februarie am plecat in Costa Rica pentru prezentarea scrisorilor de acreditare - de unde m-am intors ieri.
Chiar inainte de a-ti scrie tie am primit un mesaj de la Bob Cornhill (remember ??), care ne duce dorul - adica mie si tie. Se plange ca ambasada a incasat bani de la familii australiene pentru obtinerea pasapoartelor romanesti pentru copiii infiati. Numai ca se pare ca legea nu permite asta, iar ambasada nu le returneaza banii si nici macar nu mai raspunde la telefon.
Problemele din Australia se pare ca nu ma parasesc nici acum ! Peste cateva zile plec in Honduras (tot pentru prezentare scrisori), asa ca viata mea e tot pe drumuri. Deci, in concluzie, iti multumesc pentru promptitudinea cu care m-ai ajutat cu pasaportul. Acasa, totul bine ?
Te pup,
manuela

Date: Tue, 6 Mar 2007 11:38:58 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re:
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma bucur ca actiunea cu prahovenii a iesit bine si iti doresc succes in Costa Rica. Mi-l amintesc pe Rob si imi pare rau de necazurile cu Ambasada. Pe aici lucrurile nu prea sunt OK....
Te sarut, Dan

Date: Wed, 16 May 2007 00:40:41 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Am citit mesajele tale si cred ca daca Mircea vrea in Romania e mai bine asa. Eu am fost ocupat in ultima perioada cu lichidarea la serviciu (nici sa inchei activitatea nu este prea usor !) dar sper sa ma linistesc in curand. Am vazut cu emotie imaginile filmate de Ben Todica la Ambasada si m-a cuprins nostalgia. A fost frumos si stiu cat suflet ai pus pentru realizarea acelor evenimente. Mi-am amintit, de asemenea, de felul in care Parintele Coman il imita pe Luchian atunci cand lua interviuri si radeam de unul singur. ("Domnule..... ce simtaminte aveti de Ziua Nationala ?")
Pe aici e prea cald pentru luna mai si mai este, in plus, agitatia pentru Referendum. Cred ca o sa iasa tot El si nu cred ca va fi liniste. Dar asta e ! Si vreau sa ma detasez de acest gen se probleme. Oricum, o perioada vreau sa cuget asupra noii mele pozitii sociale si dupa aceea voi vedea. Banuiesc ca va pregatiti pentru revenirea in tara a mamei si a lui Mircea si stiu ca nu este usor. Bine ca ai rezolvat cu formalitatile pentru facultate, dar daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa mai scri. Ce planuri aveti pentru concediu ? Pe unde vrei sa mergi ? Eu nu mi-am facut inca proiecte dar cred ca ma voi duce la mare, la sora mea, in iulie sau august. Mi-e dor si de un pescuit in Delta si voi cauta niste parteneri pentru acest proiect.

Acum te las ca m-au sunat de la serviciu sa ma duc sa mai rezolv niste probleme cu predarea !
Va imbratisez,
Dan

Date: Sat, 30 Jun 2007 14:39:44 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Iata ca reusesc sa-ti scriu din nou dupa o perioada cam lunga. Am tot sperat ca despre anumite lucruri sa-ti povestesc la timpul trecut, dupa ce eventual s-ar fi rezolvat, dar ....
Pe alte planuri, care oricum conteaza mai putin acum, pot sa-ti spun ca am incercat, printre picaturi, sa-mi caut un nou job dar nu prea am reusit. Mai astept niste raspunsuri dar nu sunt prea optimist. Oricum, aproape cert, am o oferta la o firma mica de import-export masini unelte, unde ar trebui sa incep la 15 iulie, dar salariul este aproape inacceptabil ! Daca nu apare altceva cred ca pentru inceput am sa ma duc acolo pt ca nu pot sa stau chiar fara sa fac nimic. Manuela. m-am luat cu necazurile mele si nu te-am intrebat ce mai faci ? ce planuri de vacanta ai ? si.... cu dragostea cum stai !
As fi vrut sa merg la Ploiesti sa-i vad pe parintii tai si pe Mircea dar..... Sper ca sunt bine si ca ne vom revedea in curand. Manuela, te imbratisez si sper ca vei intelege de ce nu ti-am scris pana acum.
Dan


MANUELA VULPE wrote:
Dan, am reusit eu sa vorbesc cu cei responsabili de la Facultatea de Stiinte Politice din Bucuresti.
Deci, nu mai e nevoie sa intervii cu nimic.
Te imbratisez tare
manuela

Date: Wed, 11 Jul 2007 00:25:32 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Nu avem prea multe progrese in ceea ce priveste starea Iuliei dar se pare ca este totusi o evolutie pozitiva. Am fost ieri la un doctor cu ea si ne-a incurajat (din nou !) ca totul se va rezolva cu bine. (Incurajarile au fost la nivelul onorariului!) ...
Eu am mai incercat sa caut un job pt mine dar, deocamdata, nu am gasit ceva convenabil. Pentru inceput voi incepe la firma despre care ti-am scris (care face import-export de masini unelte) si ulterior voi vedea daca apare ceva mai interesant. Cand vei veni acasa o sa-ti cer consultanta cu privire la alte cateva oportunitati, cum ar fi: la Cotroceni, la dept. Protocol (unde este dl. Pascu), la Cancelaria Primului Ministru, la Centrul de Situatii, (seful Cancelariei fiind acum Dorin Marian) sau la Parlament, la Comisia de aparare, siguranta ......, in calitate de expert. Totul depinde de posturile pe care le au libere in schema de organizare, dar si de putina bunavointa din partea celor din conducere.
Saptamana aceasta o sa ma duc pe la Ploiesti si am sa trec pe la tine pe acasa sa-i duc lui Mircea documentele pe care mi le-ai trimis pentru legalizare. Tu cum te mai descurci cu colegii ? Cum a mers vizita delegatiei parlamentare ? Sper ca totul este OK si sa ai o stare de spirit care sa-ti permita sa te bucuri de concediu.
Te imbratisez, Dan

From: mvulpe@hotmail.com
To: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: la loc comanda
Date: Wed, 11 Jul 2007 15:40:05 +0000
Dan, ai mei s-ar bucura tare mult sa ii vizitezi. De ce nu o iei si pe Iulia la Ploiesti ?
Cu serviciul tau, daca as putea sa te ajut ar fi grozav, numai ca nu stiu ce influenta am ! Domnul Pascu vad ca a fost numit ambasador in Turcia, iar pe Dorin Marian nu contez prea mult.
Eu sunt inca "in focuri" cu vizita parlamentara (si guvernamentala !), in total 26 de persoane. Vor veni pe 22 iulie si vor pleca pe 28 iulie. Nu trebuie sa iti explic, pentru ca stii cum e !
Te pup mult Dan si astept sa ne vedem. Mult, mult succes in tot ce vei face.
manuela

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Dan, ce imi spui este ingrozitor... Cum Dumnezeu Iuliei i s-a intamplat asa ceva ?! Nu imi vine sa cred ca Iulia, o fata atat de draguta, desteapta, sprintara, zglobie (Mircea cred ca va fi etern indragostit de ea !!), poate sa treaca printr-o astfel de situatie ? Nu stiu ce sa iti recomand. Eu cred ca doctorii mai mult strica. De ceea ce e nevoie este dragoste si sprijin si atentia permanenta din partea familiei. Spune-mi cum sa te ajut ? Nu stiu daca Mircea poate face ceva. El este extraordinar atunci cand este nevoie de sfatul lui, de analiza lui asupra vietii (doar stii ca este un filozof innascut). O sa ii spun sa o sune pe Iulia si poate mai ies pe undeva impreuna. Oare ce a provocat aceasta situatie ? O dragoste neimpartasita, prea multa munca, alte prostioare pe care le fac tinerii... ? Nici nu stii ce rau imi pare !
Eu, aici, fara mari probleme psihice - doar personalul ambasadei ma terorizeaza, ca intotdeauna. Abia astept sa ajung acasa, pe 20 august. Pregatesc vizita lui Bogdan Olteanu (si a delegatiei lui de 24 de persoane). Unde esti sa ma ajuti la pregatiri ?!
Iti doresc din suflet toate cele bune si Iuliei, dar si tie personal. Ai grija de tine. Evident, este un cliseu sa iti spun ca banii nu conteaza (ci doar sanatatea !), dar iti doresc succes in gasirea unei slujbe bine platite, dar, mai ales, in ingrijirea Iuliei.
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 16 Jul 2007 12:56:44 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: vizita la Ploiesti
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Azi am fost la Ploiesti si am fost si pe la tine. I-am dus actele lui Mircea si am stat la o barfa cu parintii tai. M-am simtit foarte bine si mi-a facut mare placere sa-i revad. In casa era racoare, in ciuda caniculei de afara. Am aflat peripetiile prin care a trecut domnul Breazu cu apartamentele voastre (al tau si al lui Mircea) de la Bucuresti si imi pare rau ca nu am stiut ca sa incerc sa-l ajut.
La Ploiesti am avut si doua intalniri pentru serviciu si s-ar putea sa iasa ceva. Este vorba de o firma care comercializeaza produse cosmetice pentru ingrijirea parului (BES) care are si un actionar italian, Este localizata aproape de voi si merge bine.

In plus, a realizat o investitie pentru o sectie de productie la Puchenii Mari (pentru asamblarea de mobilier pentru saloanele de HairStyle) si cauta un manager care sa porneasca aceasta sectie. Desfacerea este asigurata de partenerul italian pe piete externe. Mi-ar place sa incep o astfel de activitate de la zero, dar nu stiu daca sunt in stare. Ma mai gandesc......
Tu ce mai faci ? Cum merge cu vizita ? Sper sa nu ai surprize asa cum s-a intamplat in Australia pentru ca ar fi pacat de munca ta. Iti doresc succes si te imbratisez.
Dan

From: mvulpe@hotmail.com
To: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: vizita la Ploiesti
Date: Mon, 16 Jul 2007 21:43:56 +0000
Draga Dan,
Ce bine mi-au facut cuvintele tale... Faptul ca ai fost la Ploiesti si i-ai vazut pe ai mei m-a facut sa ma simt mult mai aproape de lucrurile dragi. Stiu ca si lor le-a facut mare placere sa te vada. Ma bucur de vestile privitoare la Iulia si la viitoarele tale afaceri. Nu stiu si eu ce o sa fac in viitor.
Vizita merge extrem de greu; mult mai greu decat in Australia. Asta din cauza lipsei de cuvant a mexicanilor, dar si a confuziei de acasa. Sunt absolut innebunita ! Dar, ca prin minune, sper ca totul sa iasa bine, in ultimul moment. Abia astept sa te vad,
Te pup
Manuela

( urmariti continuarea in Episodul V ! )

Niciun comentariu: