vineri, august 17, 2007

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul I


Zangy Comment Graphics
EDITIE SPECIALA !!! EDITIE SPECIALA !!! EDITIE SPECIALA !!!


- Extrase din corespondenta sex-ambasadoarei MANUELA VULPE -

PREAMBUL

Urmare a re-publicarii articolului “Manuela Vulpe s-a gandit sa-l asasineze pe Fulga”, aparut in editia de ieri a cotidianului ZIUA, in corpul caruia este inserata si adresa site-ului www.spiritofromania.com, site redactat de Dl Laurentiu Fulga, un compatriot rezident in Australia, editor si al publicatiei “Spirit Romanesc” – destinata romanilor din diaspora australiana - am decis ca astazi sa ies din obisnuitul sablon de updatare cotidiana a “mig007ro blog”, dedicand o EDITIE SPECIALA documentelor aflate pe site-ul D-lui Fulga. Dupa obtinerea acceptului d-sale de a re-edita respectivul material aici, consider ca, prin ineditul continutului corespondentei purtate de sex-ambasadoarea Vulpe - cum a fost supra-numita d-sa de media locale - cu diverse alte personaje cu functii publice si/sau diplomatice din anturajul d-sale, vizitatorii acestui blog vor avea posibilitatea sa-si faca o proprie impresie despre fauna diplomatiei romanesti contemporane, preocuparile si conduita acestora.
Cum media romanesti, in special presa scrisa, si-a obisnuit publicul cu deliciul devorarii unor subiecte de scandal, cu tenta mondena ori, uneori, chiar infractionala, cred cu tarie ca si aceasta EDITIE SPECIALA, se va bucura de atentia publicului cititor de limba romana din tara si din afara ei.
Numai ca, motivul care m-a determinat sa reproduc materialul preluat de pe site-ul D-lui Fulga, din punctul meu de vedere, nu vizeaza senzationalul, picanteria ori mondenismul corespondentei purtate de aceste persoane publice care, inainte de orice, sunt interfata de reprezentare a Romaniei in afara hotarelor sale ci, ca urmare a conduitei lor morale si profesionale, prejudiciul de imagine pe care domniile lor il aduc Romaniei si romanilor de pretutindeni. Asa cum rezulta si din precizarile D-lui Fulga, eroii extraselor de corespondenta purtata intre anumiti diplomati si politicieni romani, in timp ce-si exercitau mandatul in care sunt platiti din banul contribuabilului roman, se constituie in inconfundabile fapte grave savarsite de domniile lor, pe care, publicul, deci contribuabilul, adeseori n-are cum sa le afle vreodata !
Tot in preambulul de fata trebuie sa mai dau curs si rugamintii ce mi-a fost avansata de Dl Fulga de a aduce la cunostinta cititorilor articolului “Manuela Vulpe s-a gandit sa-l asasineze pe Fulga”, ca nu Manuela Vulpe a raspuns celui care prolifera amenintarile, ci persoana care detine acum casuta ei de e-mail si care incerca sa-l traga de limba pe respectivul. Dl Fulga a atasat, ieri, si un comentariu la acel articol – in care mentioneaza ca nu este de acord sa se puna in spatele unor oameni ceva ce totusi n-au zis sau facut ! Atat aici cat si in subsolul articolului re-editat de mine ii respect aceasta rugaminte fiind intrutotul de acord cu atitudinea domniei sale !
In fine, datorita amplorii pe care o are materialul D-lui Fulga, el va fi prezentat aici in sase episoade succesive pe care va invit sa le parcurgeti. Tuturor, va doresc o lectura placuta !





Precizari !
30.07.2007 © www.spiritofromania.com
Cred ca se cuvine sa fac anumite precizari foarte clare, ca urmare a unora ce incearca sa devieze subiectul si sa minimalizeze gravitatea faptelor savarsite de anumiti diplomati si politicieni romani in timp ce-si exercitau mandatul in care sunt platiti din banul contribuabilului roman.
1) - Adresa de e-mail si corespondenta ambasadoarei nu a fost sparta sau violata de Laurentiu Fulga ! Cine afirma asa ceva trebuie sa si dovedasca, poate chiar si-n instanta. Autoritatile statului roman cunosc foarte bine acest aspect !
2) - Casuta de e-mail a redacatiei revistei SPIRIT ROMANESC a fost aproape blocata cu sute de e-mailuri venite direct de pe adresa de e-mail a ambasadoarei, lucru pe care il putem dovedi si-n instanta. Din moment ce o corespondenta este trimisa unei redactii, chiar de pe adresa persoanei implicata in acea corespondenta privata, ea nu mai poate fi considerata privata !
3) - Intreaga corespondenta a ambasadoarei primita la redactie, inainte de a fi publicata, a fost trimisa integral autoritatilor romane ce au competente de serviciu in afara teritoriului Romaniei, respectiv SIE. Neprimind nici o interzicere in a publica, si este de apreciat atitudinea acestei institutii in a respecta dreptul la informare al cetatenilor, am considerat corespondenta respectiva inofensiva pentru interesul si siguranta nationala, ba chiar suntem convinsi ca ajuta astfel la lamurirea unor aspecte.
4) - Am triat cat am putut ce era de natura strict personala si de familie si am publicat din corespondenta doar acele aspecte in care se dovedesc acte de coruptie, trafic de influenta etc. si abateri grave de la statutul si conduita diplomatului roman.
5) - Dupa ce am pus la dispozitia autoritatilor statului roman intreaga corespondenta, avand in vedere ca sunt implicate nume politice din varful puterii de stat, din teama de a nu se musamaliza ancheta ce este firesc sa fie declansata urgent, ne-am asumat rolul, ingrat dupa cum considera unuii, de a punem la dispozitia poporului roman de pretutindeni aspecte ce dovedesc moralitatea si infractionalitatea unor diplomati si politicieni platiti din banul public sa reprezinte si aprele interesele romanilor.
6) - Daca in corespondente ar fi fost mentionate fapte ce tineau de activitatea personala a diplomatilor si politicienilor in cauza, dar savarsite in timpul concediului, in afara programului, si doar pe teritoriul Romaniei, cu siguranta nu ar fi fost un subiect pentru noi de publicat astfel de aspecte cu adevarat personale si private.
7) - Din pacate majoritatea faptelor din corespondente au avut loc in timpul serviciului, in timpul si legat de natura functiei politice sau diplomatice pe care o detineau si se dovedeste ca fac trafic de influenta prin functia pe care o detin. Insa aspectul cel mai grav este ca activitatile mentionate in corespondente, au avut loc in afara teritoriului Romaniei, chiar in timpul exercitarii unui mandat sau in momentul deplasarii intr-o delegatie oficiala in calitate de reprezentanti ai Romaniei si ai poporului roman de pretutindeni.
8) - Toate tarile din lume au servicii secrete ce monitoarizeaza foarte atent corpul diplomatic acreditat in tara lor si delegatiile oficiale ce vin in vizita. Este naiv cel care mai are impresia ca aventurile amoroase ale ambasadorei romance sau ale politicienilor romani veniti in vizita, au scapat nefilate si ne-exploatate de serviciile secrete straine. Acesta este aspectul cel mai grav si ce trebuie inteles clar din toata corespondenta, poate chiar mai grav decat traficul de influenta.
Un diplomat roman are la indemana cifru de stat, un om politic, fie aflat pe o functie inalta in conducerea de stat, fie aflat chiar si vremelnic la conducerea unui minister de externe intra in posesia unor date foarte confidentiale. A avea astfel de diplomati si politicieni, agatati in aventuri amoroase, de servicii secrete straine ce ulterior ii pot santaja sau chiar plati regulat, pentru spionaj si tradarea intereselor nationale a Romaniei, consideram ca este un atac foarte grav la adresa securitatii nationale.
In acest sens speram ca ministrul de externe sa ne transmita multumiri publice pentru faptul ca l-am ajutat sa descopere astfel de indivizi in structurile MAE.
Ati vazut insa reactia ministrului, chiar si dupa ce aceste aspecte au fost sesizate in mod public. Va dati seama cum s-ar fi musamalizat totul daca nu sesizam si pe cale publica ! Si daca tot vor unii sa fac precizari, abia astept, daca e cazul, sa ma prezint in instanta si sa dovedesc faptul ca de multa vreme MAE, SIE, si alte varfuri politice au fost informate cu multe aspecte pe tema a ceea ce se intampla in Australia si totul a fost musamalizat !
9) - Oare ce este mai grav si mai condamnabil, sa arati poporului roman adevaratul caracter al unor diplomati si politicieni ce se ascund sub piosenia mastii filozofale si al intelectualului, al omului de cultura ce pretinde un respect public, sau sa fii o desfranata si sa cersesti bani pentru farmecele sexuale, sau un infidel in casnicie si sa-ti inseli sotia si sa cersesti iubirea alteia de la gand pana la fapta ? Daca intradevar respectivul avea demnitate, isi dadea demisia, recunostea ca a gresit, si se retragea discret in viata culturala, lasand timpul sa dovedeasca ca omul se poate indrepta, si puteam aveam toata stima pentru el !
10) - Mentinand in functie si ignorand sau musamalizand faptele unor astfel de diplomati si politicieni, iar cu sprijinul unor angajati din presa ce au grija deja sa le linga petele pentru a le spala rapid imaginea, pot afirma cu convingere ca Romania isi merita pe deplin soarta ! Eu am ales calea pribegiei, asemenea altor milioane de romani, si asta tot datorita rezulatelor activitatii unor astfel de diplomati si politicieni ce au nenorocit tara.
Noi, cei plecati, am preferat sa ne pastram demintatea, chiar daca de multe ori poate prin munca sub nivelul calificarilor noastre, decat sa ne murdarim caractrul lingand din mana unui politician corupt, sau decat sa ajungi un jurnalist fara coloana vertebrala deontologica !
Noua nu ne este rusine de noi, voua ar trebui in schimb sa va fie (cu dedicatie speciala pentru Roxana Iordache, Laurentiu Ciocazanu si celorlalti care gandesc ca ei, si urarea, nu doar de a fi reprezentati toata viata de astfel de diplomati si politicieni, ci de a avea parte in viata de sot si sotie, precum Baconski si Manuela Vulpe). Amintim de asemenenea penibilului de Ciocazanu, ca nu doar ZIUA - publicatia ce-l face pe el sa-si piarda memoria, a publicat din corespondenta ambasadoarei. In aceeasi zi a publicat si Gardianul si Curentul - iar acesta a publicat primul, si cu o zi inainte !
11) - Revista SPIRIT ROMANESC nu a solicitat si nu a primit nici macar odata, un leu finantare de la DRRP sau din Romania (asa ca Ciocazane, iar ai gandit si scris prost !), ci a fost editata si tiparita, timp de 5 ani, din sudoarea muncii celui care o face, asa cum se practica prin diaspora, acolo unde exista spirite romanesti ce-si iubesc tara si poporul de care au trebuit sa se rupa, tot din cauza unor astfel de infectii morale precum vedem in diplomatie, politica, presa etc.

Laurentiu Fulga


( urmariti continuarea in Episodul II ! )

Niciun comentariu: