vineri, august 17, 2007

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul V

Citind in continuare aceste corespondentele va puteti convinge, daca mai era nevoie, care este cu adevarat rolul infect al diplomatilor romani tinuti, pe banii contribuabilului, in cartiere rezidentiale ale capitalelor lumii si cu masini de lux la scara. Aceste gunoaie ale diplomatiei romanesti, nu au decat activitati de interes personal si familiar, de concedii, sejururi cu amanti si iubiti, destrabalari pe spinarea banului public. Ba mai mult, din serialele ce vor urma veti vedea cum isi cara dupa ei chiar si parintii, solicitat statului roman sa le plateasc si acestora asigurari medicale etc.
Preocuparea pentru viitorul odraselei lui este tot ce-l intereseaza pe diplomatul roman. Cunoasteti vreun caz in care un diplomat roman sa se preocupe de inscrierea la studii in strainatate a unui copil de roman dotat de la natura, dar sarac material si fara parinti in corpul diplomatic ?
Va mentionez alte cateva aspecte interesante, pentru a intelge foarte clar toata tesatura aceasta de tip mafiot din MAE - SIE ce a fost creata in Australia. Tesatura prin care rebelul Grecea a vrut sa treaca, insa l-au scos din Australia pe el, cu totul, inscenandu-i fel si fel de diversiuni de presa si dezinformari ordinare facute la cele mai inalte nivele ale puterii din Romania !
Florina Sava este tot o inginera petrolista ce se lauda prin Australia ca ea e spion militar si ca n-are ce sa-i faca ei MAE si SIE ! Cert este ca odata cu aparitia ei ca si consilier politic la Camberra, apare si afacerea construirii celor peste 10.000 de apartamente pentru armata, cu finantarea unor arabo-australieni - afacere derulata sub conducerea ministrului Mircea Pascu - fostul ofiter de Securitate ca si Melescanu ! Dupa plecarea ambasadoarei Manula Vulpe de la post, prerogativele ambasadei au fost luate de Florina Sava, care imediat isi numeste sotul pe o pozitie consulara - fara ca el sa aiba vreo calificare in acest sens. In aceeasi perioada se deschide si Consulatul de la Sydney si Grecea ia atitudine de risipa fondurilor contribuabilului roman pentru norma creata artificial de Florina Sava, sotului sau. Grecea mai luase atitudine si de implicara lui Sava in promovarea exportului australian catre Romania, in loc sa promoveze exportul romanesc pentru a scadea deficitul comercial ! Oare ea de cine este platita si ce sa promoveze ? De aici si ura ei fata de Grecea si implicarea in inscenarea diversiunii cu protestul de eliminare a lui. Infogramele trimise de ea la MAE - stau marturie ! Florina Sava a fost apoi si gazda ce l-a primit in vizita si l-a coordonat catre mafia romaneasca din Australia pe Bogdan Olteanu, actualul Presedinte al Camerei Deputatilor, si fost angajat al reprezentantei comerciale a Australiei la Bucuresti - si membru al comisiei parlamentare de prietenie romano-australiena ! Aflat in aceste zile in excursie la Manuela Vulpe in Mexic ! Pentru rolul eficient jucat de Sava in scoaterea lui Grecea, ea a fost avansata in grad si lasata sa nasca in Australia, MAE transformand astfel ambasada in maternitate ! Se mareste si numarul odraselor de diplomati romani, perindati prin Australia, ce vor fi cetateni australieni, de aceasta data chiar prin nastere !
Despre incomodul Paisie de care vorbeste Sava, si de care abia astepta sa scape, aflati ca este unul din cei doi militieni care l-au preluat la Targoviste pe Nicolae Ceausescu din elicopter (cititi cartea scrisa de Marius Tuca - care a luat lui Paisie un interviu superb !) De atunci, acest ghinionist, este mereu ascuns prin ambasade si a stat 8 ani la post la Camberra ca si adminstrator, iar sotia lui a fost secretara. O familie de oameni deosebiti, care au fost insa incomozi, fiindca erau corecti si le-au stat ca un os de peste in gat javrelor din diplomatia romaneasca trimise la pensionul diplomatic din Camberra.
Despre consilierul Ion Cervnicean din Londra eu am publicat de mult faptul ca trebuia sa vina la post la Sydney, sa preia pozitia de consilier economic de la Col SIE Viorel Predosanu - cei doi tineau o corespondenta strasa in acest sens. Din pacate scandalurile de presa aparute cu retragerea lui Grecea au stricat aceasta rotire de cadre. Cervnicean isi dorea sa vina rapid la Sydney, fiindca fiica sa, stabilita chiar in Sydney, tocmai nascuse !
Pe pozitia de consul economic la Sydney, a fost trimisa insa in concediu, Gabriela Radu – o printesa a comertului fara studii economice si cu o experienta in teatrul de papusi ! Gabriela Radu are avantajul insa ca a fost actionara la Melana Savinesti in clanul Col. Ouatu UM 0215 (e bine cunoscut scandalul Grecea-Ouatu-Ardelean UM 0215) si ea a avut o contributie majora la varful PNT-CD, la acea vreme, in prima eliminare a lui Grecea de la corpul de control pe cand ancheta miliardarii de carton din Moldova ! Astfel a fost bagata la Sydney o alta marioneta ce nu trebuia sa confirme faptul ca Grecea a avut dreptate. Aspect confirmat insa de serviciile secrete australiene prin arestarile spectaculoase facute in sanul comunitatii romanesti pentru implicarea in traficul de droguri si confiscarea celei mai pure cocaine din istoria Australiei ! Asta este adevarata imagine a diplomatiei romanesti, unde posturile se dau pe cumetrii, pile, relatii, cadouri, servicii sau sex, nicidecum pe competente !
Laurentiu Fulga

Zangy Comment Graphics
Corespondente cu Florina Sava - consul la Camberra

Date: Sun, 26 Nov 2006 00:48:12 -0800
From: savafb@yahoo.com.au
Subject: Ultimele noutati
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Multumesc pentru felicitari. Nu speram foarte tare, mai ales ca la gradele mai mari e mereu competitie si locurile sunt putine.
Noi suntem bine, toti trei. Momentul se apropie vertiginos si am evident emotii. Am avut pana la urma mare noroc cu sarcina, si acum, cand mai sunt vreo doua saptamani, ma misc foarte usor si toata lumea se minuneaza ce putin m-am 'umflat' (am totusi vreo 12 kg in plus, dar nu sunt foarte vizibile, cu exceptia zonei 'afectate')
Sper sa decurga totul cu bine. Bogdan e foarte bucuros si abia asteapta sa vina copilul. Din pacate, mama nu poate veni aici, asa ca el nu va mai lucra de la anul. N-o sa fie usor oricum, dar mai avem numai pana in iunie. Incep sa fiu si eu din ce in ce mai scarbita, scandalurile din comunitate par sa se reia, alimentate de Grecea din minister care spera cred sa vina ambasador aici.

In alta ordine de idei, am avut receptia de Ziua Nationala (am facut-o mai devreme din varii motive obiective). A iesit foarte bine, a venit si presedintele Senatului, printre altii, dar a fost iarasi un mare efort din partea mea, familia Paise e la fel de inepta ca de obicei. Ma uimeste mereu prostia lor, acum inteleg mai bine prin ce ai trecut. Posturile lor au fost scoase acum la concurs, dar aproape am pierdut orice speranta de a scapa de ei, chiar si pentru scurta vreme inainte de a pleca noi.
La receptie a venit, special de la Melbourne, Bruno Garofolo, de la Securency. Din una in alta, a venit vorba de tine si a fost foarte incantat sa auda ca esti in Mexic (ei au acum tot felul de conexiuni acolo si el merge des in Mexic). M-a rugat sa-ti scriu de el si sa-i dau coordonatele tale, poate te suna cand mai ajunge acolo. Daca n-ai nimic impotriva, ii dau coordonatele oficiale de la ambasada. Eu m-am inteles foarte bine cu ei, m-au ajutat mult si cu vizita lui Olteanu la Melbourne.

Am citit stirea cu receptia ta cu romanii si cu vizita lui Niculescu. Cum reusesti sa le faci pe toate ? Ai ceva ajutor in ambasada ? M-am uitat pe site, dar nu-i cunosc.
Ce-ai facut cu Mircea pana la urma ? Sunt si el si mama ta cu tine in continuare ?
Te pupam amandoi si iti dorim toate cele bune,
Florina
P.S. Ce s-a intamplat de fapt cu Anca Mantulescu ? Am auzit tot felul de variante cu demisia/demiterea ei.

Date: Fri, 29 Dec 2006 23:20:05 -0800
From: savafb@yahoo.com.au
Subject: Re: felicitari
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Sper ca intre timp sa fi primit felicitarile noastre prin posta. Daca nu, iti uram acum un Nou An plin de realizari, bucurii si clipe senine alaturi de cei dragi.
Suntem in continuare tare prinsi cu cel mic (se numeste Mihai Alex Nicholas) si putin coplesiti de noutatea situatiei. De la 1 ianuarie Bogdan nu va mai lucra, asa ca va fi foarte greu in primul rand pentru el. Eu deocamdata ma descurc, desi dormim amandoi foarte putin. Noroc ca aceasta perioada, dupa cum stii, nu e prea activa profesional aici.

Stii cat de mult ne place in Australia la amandoi, dar, in noua conjunctura, incep sa doresc sa treaca mai repede lunile pana in iunie, cand ar trebui sa plecam acasa. Pe de alta parte, nu stiu ce va fi in minister cand ma intorc.
Macar daca am scapa mai repede de familia Paise. Desi posturile lor au fost scoase la concurs, ei se lauda ca nu s-a inscris nimeni, ceea ce ma ingrijoreaza. In mai ar trebui sa plece si Nadia. Cine stie cine va veni !
Tu cum te-ai adaptat ? Ti-ai gasit o locuinta adecvata ?
Te imbratisam cu drag toti trei (anexez o poza recenta, de la Craciun, cu noi).
La multi ani !
Florina, Bogdan si Mihai Alex Nicholas (Sava)

Corespondente cu Dorin Marian - cancelaria Primului Ministru

From: leucp@euroweb.ro
To: "MANUELA VULPE"
Subject: Re: coordonate
Date: Wed, 21 Feb 2007 23:50:49 +0200 (EET)
ciudat, mi-ai povestit cu atita entuziasm despre australia incit mi-e greu sa inteleleg cum iti place mai mult acolo ! poate latinitatea si cu siguranta lipsa romanilor !
acuma, stiai ca la un moment fiul tau o sa plece de linga tine asa ca fii calma si bucura-te ca l-ai avut atita timp. in plus in felul in care l-ai crescut cred ca iti va ramine cel mai bun prieten pentru restul vietii.
lasa-l sa vina el la tine.
al meu sta pe acasa dupa ce a terminat facultatea dar pare ca si-a gasit un business bun si cred ca va cistiga frumos. m-as bucura !
am acelasi numar de telefon dar sint destul de haituit zilele astea. o sa urmaresc subiectul cu casa ta. din cite am vazut ordonanta de urgenta va fi discutata in parlament si probabil modificata in sensul unei prioritati pentru chiriasi.
da, mi-ar placea citeva zile acolo. cu tine.
te sarut,
dorin

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
Date: Fri, 23 Feb 2007 15:25:33 +0000
O sa iti dau (cam) toate coordonatele:
- telefon mobil:00-521-55-85818056
- telefon resedinta:00-52-55-52553737
- telefon ambasada:00-52-55-52800447
Ce sa iti spun despre cum este aici ? Categoric, ma simt mult, muuult, mai bine ca in Australia. Probabil ca la acest sentiment contribuie resedinta considerabil ma buna (am un apartament cu adevarat impresionant - cred), distanta fata de Romania (ceva) mai mica, lipsa comunitatii romane si, nu in ultimul rand, frumusetea capitalei si, in general, a tarii. Sper sa vii si tu pe aici - singur, sau cu primul ministru; dar de preferat singur – si sa constati la fata locului adevarul celor spuse.
Singurul lucru care ma ingrijoreaza si, in acelasi timp, ma deprima, este ca Mircea a decis sa nu continue facultatea - abia inceputa - aici. Asta inseamna ca voi ramane singura, iar asta este o premiera pentru mine.
Tu cum mai esti ? Ce iti mai face baiatul ?
Telefonul pe care ti-l stiam eu mai este disponibil ? Sau ai un alt numar unde poti fi de gasit ?
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 26 Feb 2007 23:42:13 +0200
Subject: Re: campeche
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
l-am primit. de 2 ori dar mi-a facut placere. tine minte locurile alea.
cine stie...
dorin
> Draga Dorin, am revenit in Mexico City. Am vorbit cu consilierul meu economic - caruia i-am transmis, prin e-mail, niste instructiuni din Campeche - si mi-a spus ca nu a primit nimic de la mine. M-am gandit, atunci, ca poate nici tu nu ai receptionat mesajul meu, asa ca ti-l retransmit; just in case. Am vrut sa stii ca m-am gandit la tine, acolo.

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
" Este 10 seara. Ma aflu intr-un oras minunat, declarat patrimoniu cultural al umanitatii: Campeche. Necunoscut, probabil, in Romania, dar asta nu il face mai putin fermecator. Sunt aici in vizita cu sefii de misiuni UE.
Este cald (tropical chiar), iar orasul este dominat de o atmosfera calma – dar nu lipsita de temperament "latino" - si de o energie interioara extraordinara. Fara a fi ostentativ, are mostenirea coloniala inconfundabila: cladiri in culori vii, piata centrala dominata de o catedrala superba si restaurantele la tot pasul. Ma rog, sper sa poti sa vii sa vezi si aceasta parte a Mexicului - minunata, mai ales in afara capitalei.
Ar fi intr-adevar grozav sa fii si tu aici. Cu mine. manuela "

Date: Sat, 3 Mar 2007 17:25:45 +0200
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
ti-am parut sperios ? sint doar prins. poate miine am mai mult timp. acum sint inca la birou.
Dorin
> Dumezeule, sper ca nu te-a speriat mesajul meu de ieri. Sa nu cumva sa iti imaginezi ca astept un mesaj de reciprocitate. Eu te consider un prea bun prieten pentru a nu avea curajul, din cand in cand, sa iti spun anumite lucruri.
manuela

Date: Thu, 8 Mar 2007 09:55:30 +0200
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
ce inseamna "te rog nu mai uita" ? cind am mai uitat ? nu sint plictisit cind vorbesc cu tine. sint confuz pentru ca imi pare ca nu-mi gasesc locul in lumea asta, la serviciul asta, si in general am o viata de rahat. dar aici nu e nimic nou. ai mai auzit toate astea in decursul timpurilor.
in alta ordine de idei prietenul tau Teo a ajuns mare scula la cotroceni. nu crezi ca el te poate informa mult mai bine decit pot sa o fac eu ? pare influent, smecher si... cred ca mai e cumva dar nu-mi vine cuvintul.
dorin
> Am asteptat in van e-mailul tau. Oricum, mi-a facut placere sa te aud azi - chiar daca pareai putin plictisit, sau, probabil, inconjurat de urechi care nu trebuiau sa ghiceasca cu cine vorbesti. Te inteleg. Si, ca de obicei, te-ai descurcat de minune: in fond, cuvantul "ambassador" nu are gen.
Dorin, te rog, incearca sa afli care este situatia (de care ti-am vorbit si pe care o stii). Sunt absolut disperata, iar distanta si lipsa surselor viabile de informatii - cu exceptia ta ! - ma omoara.
Te rog, nu mai uita. Pentru o perioada scurta, macar. Desi, in cazul acesta, as prefera "the long term".
Manuela

Date: Sun, 18 Mar 2007 19:12:02 +0200
Subject: Re: suparare
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Da. nu am citit pentru ca nu mai citesc romania libera de vreo 10-12 ani pentru ca nu cred ca merita. asa ca nu eram la curent cu psdismul tau. E posibil sa fie pe filiera grecea sau oricum el sa fi dat materialul mai de mult si a fost accesat acum. de ce pui la suflet prostiile astea ? bucura-te de locurile in care te duci, de oamenii pe care ii cunosti si lasa ciinii sa latre. nu stiu nimic nou despre case. cind o sa se stie ceva vei fi prima care vei afla.
te sarut,
dorin
> > Draga Dorin, sper ca ai primit ultimul meu meu mesaj in care incercam sa te... imbarbatez ca urmare a relatarilor tale - nu foarte optimiste - despre modul in care vezi tu viata.
Astazi sunt eu in pasa tare proasta. Un coleg mi-a semnalat un articol care e a aparut acum cateva zile in Romania Libera (cand eu eram plecata in Honduras). Se face referire la "protejatii" domnului Ion Iliescu - recompensati cu case de la RAPPS, iar eu – culmea ! - apar printre ei. Se mentioneaza ca am fost decorata in decembrie 2000 de presedintele Iliescu (evident, fals; sunt decorata de Emil Constantinescu), ca sunt un "personaj controversat" si apar, in articol, in compania Simonei Miculescu, a lui Dan Nica, si a unor revolutionari faimosi. Mi se pare absolut ingrozitor ! Ce ironie a soartei: tocmai eu sa fiu acuzata de PSD-ism. Si nu se intampla asta pentru prima oara. Oare cine da aceste informatii presei ? Nu stiu de ce, dar am senzatia ca este mana lui Ovidiu Grecea. Doar in articolele pe care le scria un dobitoc din Sydney (la indicatiile lui Grecea) apare aceasta informatie - ca eu as fi decorata de Iliescu.
Ce se mai aude cu casele, de fapt ?
manuela

Date: Wed, 18 Apr 2007 18:05:50 +0300te sarut,

Subject: Re: noutati ?
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Hello ! La Roma a fost foarte frumos ! chiar mi-a placut acolo ! nu stiu noutati pe subiectul tau in afara de faptul ca ordonanta promovata de guvern va fi discutata in parlament, la un moment dat.
te sarut,
dorin
> Hello Dorin !
Gurile (de data asta) bune spun ca s-a inaintat un proiect de lege in Parlament (Senat) care va da drept de pre-emptiune chiriasilor. Poti sa confirmi aceasta veste ? Sau poti sa imi dai ceva noutati legate de subiect ? Cum a fost la Roma ? Te pup, manuela

Date: Wed, 6 Jun 2007 10:44:03 +0300
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Guatemalaaaaa ! Nice !
Eu tocmai m-am intors din Seychelles. Frumos. Fara scrisori de acreditare, la mine. Nimic nou pe subiectul tau de interes. Dupa cum vezi totul este blocat. Cum poti fi plicitisita in locul ala de vis !? te sarut,
dorin
> Draga Dorin,
Ieri m-am intors din Guatemala (unde mi-am prezentat scrisorile de acreditare). Am mult de lucru la ambasada, sunt destul de obosita si plictisita. Pe de-asupra sunt si ingrijorata - bineinteles din cauza chestiunii cu locuinta.
Tu, cea mai bine informata persona din Romania, poti sa imi spui care mai e situatia ? Cum mai arata Parlamentul ? Dispus sa voteze legi, sau tot pe picior de razboi ?
Te imbratisez,
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
Date: Fri, 13 Jul 2007 15:25:33 +0000
Cum naiba de tocmai blocurile astea raman in patrimoniul RAPPS si tot ce e mai pretios se vinde ?!
Nu e chiar nici o sansa sa "scape" si aceste blocuri centrale si sa se vanda chiriasilor ?
Eu sunt complet innebunita cu pregatirea vizitei aici a lui Bogdan Olteanu: in sine, asta nu ar fi fost o problema, numai ca vine si cu o componenta guvernamentala numeroasa (si indecisa !) care imi creeaza dificultati logistice imense.
Am inteles - din presa, bineinteles - ca ocupi o alta pozitie la guvern: sef al Cancelariei Primului Ministru. Imi imaginez ca este o promovare, asa ca te felicit.
Te rog, convinge-l pe domnul PM sa nu faca exceptii pentru blocurile din Eminescu !!
Te sarut,
Sper ca vei fi disponibil pe perioada concediului meu (20 august-1 octombrie) pentru a ne vedea.... putin.
manuela

Date: Fri, 13 Jul 2007 13:59:17 +0300
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Manuela, nu sint neserios. am avut mailul personal blocat. situatia e neplacuta pentru ca o serie de imobile, printre care si cele trei blocuri din Eminescu, ramin la stat pentru locuinte de serviciu. deocamdata nu s-a aprobat dar cam asa arata situatia.
dorin
> Dorin, nu fii complet neserios ! Da-mi un semn de viata te rog legat de perspectiva apartamentelor. Nici nu iti dai seama ce ingrijorata sunt.
manuela

Date: Tue, 24 Jul 2007 10:11:29 +0300
Subject: Re: din nou casa
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Ce surpriza ! azi am primit un site pe care eu, si alti 20 mil romani, pot citi mailurile tale, inclusiv cele cu mine. Domnul care le face publice este de prin Australia si in preambul face o analiza critica a sistemului diplomatic romanesc. ma bucur ca MAE s-a hotarit sa faca publice toate corespondentele ambasadorilor, este o dovada de totala transparenta si deschidere. Bravo !
dorin
> Draga Dorin,
Desi sunt moarta - chiar moarta ! - de oboseala, nu pot sa dorm (dupa cum vezi e ora 6 dimineata) din cauza ingrijorarii provocate ca urmare a vestilor primite de acasa in legatura cu soarta apartamentului "meu" - La inceput se spunea ca apartamentele se vand la pretul pietei; lucru care ma ingrijora, tinand cont ca nu as fi facut fata "pretului pietei". Oricum, in final, aceasta varianta ar fi fost de un milion de ori mai buna decat cea care se preconizeaza a fi adoptata intr-un viitor apropiat: si anume ca anumite blocuri - inclusiv cel in care stau eu - vor ramane in patrimoniul RAPPS cu destinatia apartamente de serviciu - iar cei care nu au dreptul la acest tip de locuinte (si ambasadorii NU au dreptul la acest tip de locuinte) vor fi evacuati.
Ce poti sa imi spui de aceasta chestiune tu, care te afli in centrul decizional al guvernului ?

Imi vine sa urlu, gandindu-ma cate sperante mi-am pus in guvernarea "liberala" ! Cred ca asta ar fi cea mai grea lovitura pentru mine. Tocmai acum sunt in plin proces de pregatire a vizitei oficiale a lui Bogdan Olteanu in Mexic , din a doua jumatate a lunii iunie (totul initiat si pus la cale de mine, ca urmare a interesului meu direct si - ca intotdeauna ! - bunelor relatii pe care le am cu oficialii din tarile unde lucrez). Iti dai seama ce aplomb am sa lucrez in asemenea conditii !
Te rog - a nu stiu cata oara - da-mi de stire despre ce se intampla pe aceasta tema si, mai mult, despre modalitatile de solutionare a situatiei. Daca exista !!!
Te imbratisez,
manuela

Corespondente cu Dan Tanasescu

Date: Mon, 7 May 2007 09:01:54 -0700
From: titole54@yahoo.com
To: mvulpe@hotmail.com
Sarut mina scumpa Doamna !
Ce mai faci ? Cum e viata in Mexic, te-ai acomodat ? Baiatul a inceput facultatea ? Aici nimic nou. Eu am plecat de la RAAPPS la 01.01.2007. Lucrez la o companie privata, Midocar, care a cumparat Vila 23 de la Snagov. Aici urmeaza sa se construiasca un hotel de 5 stele si eu ma ocup de investitie si apoi voi conduce hotelul. Sper sa ma descurc. Oricum sunt mai degajat si nu mai am stresul de la regie. Referitor la problema ta cu apartamentul nimic nou. Nu se stie nimic exact. Cel mai mult se zvoneste ca vor sa dea imobilele de AVAS si sa le vinda ei. Cum ? nu se stie. Oricum OG 28 care vroia sa le vinda la licitatie nu a fost aprobata de Senat si va pica si la Camera. Cert este ca acum nimeni nu poate sa prevada nimic in situatia politica actuala. Ce este valabil azi miine se poate schimba. Deci nu ne ramine decit sa speram ca se va rezolva pozitiv pt tine. Daca am noutati te tin la curent. In rest nimic nou, ne luptam cu viata si cu politica..... Cred ca esti si tu la curent. Bine ca esti acolo si esti mai degajata.
Iti doresc numai bine si sa fii sanatoasa.
Cu drag,
Dan Tanasescu

Date: Thu, 10 May 2007 11:53:47 -0700
From: titole54@yahoo.com
Subject: RE:
To: mvulpe@hotmail.com
OK, te voi tine la curent si sper sa-ti port noroc. Te astept sa ne vedem in tara.
Cu drag,
Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Draga Dan,
Ma bucur ca te simti bine in noua postura. Proiectul de care vorbesti pare tare tentant, asa ca iti doresc succes in ducerea lui la bun sfarsit. Bineinteles ca aici sunt mai "rupta" de evenimentele de acasa, dar - nu-ti fie teama - am si eu parte de... tumulturile locale si, mai ales, de complicata viata de ambasada.
Ai mei (mama si Mircea) sunt inca aici cu mine, dar ma vor parasi definitiv pe 29 mai lucru care ma ingrijoreaza, pentru ca niciodata nu am trait singura la post. Eu voi veni in concediu pe 20 august si voi sta pana la inceputul lui octombrie.
De case, eu, una, nu am mai auzit nimic. Bineinteles ca sunt constant preocupata de aceasta chestiune si tare as vrea sa se reglementeze odata, sa scap de acest stres ! As aprecia enorm orice informatie mi-ai trimite pe aceasta tema.
Imi pare tare bine ca mi-ai scris si sper sa mentinem legatura… electronica si nu numai.
Te imbratisez,
manuela

Corespondente cu Ion Cervnicean - consilier la Ambasada din Londra

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: La multi ani,
Date: Thu, 21 Dec 2006 17:06:14 +0000
Draga Manuela,
Cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun si de Anul Nou, iti transmit cele mai frumoase ganduri de succese si impliniri, alaturi de cei dragi. Deie Domnul sa fie un an fara suparari.
Te imbratisez,
Nutu
PS. Am discutat la UCL cu Chris Gregory si mi-a confirmat ca incepand cu 2007 studentii romani se vor bucura de tratamentul aplicat oricaror studenti din UE, respectiv reducerea coresp a taxelor de studiu (este vorba de cei ce vor incepe studiul in luna septembrie 2007). Subiectul mi-a fost confirmat si la alte universitati: Cambridge, Univ of East London, etc.
Scuze ptr intarzierea raspunsului dar aici efectiv e o nebunie continua,
N.
Ion Cernivcean
minister counsellor
Head of Trade Section
Embassy of Romania
Arundel House
4 Palace Green
London, W8 4QD
tel: 020 7937 9668
fax: 020 7937 5402

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, February 07, 2007 7:04 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: solicitare sprijin
Draga Nutu,
Ce mai faci ? Cum ai inceput noul an ? Noi, asa si asa. Cea mai mare dezamagire este ca Mircea nu vrea sa ramana aici. Nu ii place facultatea si, categoric, nu ii place sa fie departe de prieteni. Romania, insa, asa cum isi doreste el, nu este o optiune. Eu (noi, familia) insistam sa mearga la Londra, unde stii ca a fost acceptat. Ne va fi foarte greu (inclusiv din punct de vedere financiar), dar cred ca este cea mai buna solutie pentru viitorul lui profesional - oricare ar fi el.
In aceste conditi, apelez la tine pentru urmatoarele. Am nevoie sa stiu care ar fi cea mai buna optiune de cazare pentru Mircea. Eu inclin sa cred ca in caminul din campus (care sper sa fie in centru si aproape de universitate).
Eu am tinut legatura pe e-mail cu secretariatul facultatii, dar mi-au spus ca imi trimit informatii si formulare de completat prin luna mai-iunie. Eu as vrea sa ii asigur lui Mircea un loc de cazare cat mai bun si cat mai acceptabil ca pret, in timp util. Poti tu, te rog, sa vorbesti cu Lauren Savage (UCL, Admission Officer, tel. 020. 7679 1353, ext.31353), cu care eu am mai corespondat - sau cu oricine crezi ca este necesar - pentru a analiza cele mai bune optiuni de cazare ?
Da-mi, te rog de stire, ce ai reusit sa afli si iarta-ma ca te deranjez, din nou.
By the way, cine este sef de misiune la Londra, acum ?
Te pup,
manuela

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Thursday, February 08, 2007 3:59 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: RE: solicitare sprijin
Multumesc mult Nutu. Categoric, ne vom auzi mai des in perioada care vine. Cine este insarcinat cu afaceri acum la voi ?
manuela

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: solicitare sprijin
Date: Fri, 9 Feb 2007 17:02:34 +0000
Draga Manuela,
Ins cu afaceri este d-na Raduta Matache,
Un weekend placut,
Nutu

From: "Embassy of Romania - Trade Section" <trade@roemb.co.uk>
To: "'MANUELA VULPE'"
Subject: RE: solicitare sprijin
Date: Thu, 8 Feb 2007 11:03:46 -0000
Draga Manuela,
Ma bucur mult sa te "aud" si bineinteles ca te ajut cu placere unde pot. Am sa iau legatura cu persoana indicata si cu inca cineva din corpul universitatii si am sa te tin la curent - dar asta numai luni sau marti (miine sunt plecat).
In rest totul decurge normal - No news.... (deci nu avem nume nici in ceeace priveste viitorul ambasador).
Te imbratisez pe tine si cei dragi,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, February 14, 2007 6:08 PM
To: trade@roemb.co.uk
Draga Nutu, am nevoie de sfatul tau (de pe teren) sa inteleg care este cea mai buna solutie. Probabil ca cel mai bine este sa stea in campusul din cadrul universitatii. Dar nu stiu exact ce conditii ofera. Oricum, te voi mai deranja - nu scapi asa usor. Poate il intrebi si pe domnul Mohamed care este sugestia lui pentru cea mai buna optiune (confortabila si bine localizata).
Succes la Leicester.
Te pupam,
Manuela

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: Mircea
Date: Wed, 14 Feb 2007 18:34:35 +0000
Draga Manuela,
Anul trecut a locuit (si studiat) acolo fiica unui coleg al meu care acum locuieste la Paris.
Ea a fost multumita, campusul fiind in centrul Londrei, iar camera fiind suficient de mare ca sa doarma si mama eri cu ea atunci cand venea sa o vada. Dar mai discutam,
Te imbratisez,
Nutu

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: ESTA FOTO ES MUY RARA
Date: Tue, 27 Mar 2007 18:39:37 +0000
Draga Manuela,
Scuze multe pt intarziere, dar cum un rau nu vine singur nici o data, dupa moartea ...
Deci, astazi am lasat totul balta si m-am dus sa vad FRANCES GARDEN HOUSE (vineri 16 m-am dus sa vad John Tatson, dar nu am putut, desi am insistat; mi-au zis ca vizitarea nu este admisa) care este pe Wren Str. In cadrul complexului, exista o cladire mare, veche (cu camere cu baia la comun) si o cladire si mai mare, noua-2002 - cu camere ensuite. Cand intri in camera, pe stinga este patul, iar pe dreapta este masa de lucru si dulapul de haine, intre ele fiind fereastra. In stinga, linga usa este baia (dus, chiuveta si wc). Totul este nou si foarte curat. Pe masa este telefonul si contactul la internet. Pe un culoar se afla numai 8 camere (un etaj are mai multe astfel de culoare, fiecare cu intrarea lui. Locatarii celor 8 camere impart o bucatarie mare utilata cu absolut tot (pentru cazul ca locatarii doresc sa-si gateasca): 2 aragaze cu cuptor, 2 frigidere mari cu congelator, mai multe dulapuri si, separat, o masa pt luat dejunul/cina. Zona este deosebit de frumoasa si linistita, iar in spatele celor doua blocuri se afla un parc mare, foarte frumos.
De la acest hostel si pina la campusul UCL se fac pe jos cca 12-15 minute. Am vorbit cu cativa studenti (fete si baieti) si mi-au spus ca sunt foarte multumiti de conditiile avute la dispozitie.
Administratorul (dl Yassin Benserghin - y.benserghin@ucl.ac.uk, tel 02078338175, mi-a recomandat sa trimiteti cererea cat mai repede + doua poze de pasaport, cu mentiunea : First choice Frances Garden House (eu as pune si second choice aceeeasi adresa).
Dupa o perioada de discutie si de relativa apropiere m-a lasat sa inteleg ca dat fiind cererea mare si oferta mica de locuri, ar fi util sa insistati pentru camere in acest complex si sa precizati ca este absolut necesar intrucat are o forma de astm care impune atmosfera de protectie.
Eu va imbratisez si va urez toate bune,
Te pup,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Tuesday, April 10, 2007 8:26 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject:
Draga Nutu, trebuie sa fii tare suparat pe mine daca n-ai putut nici macar sa raspunzi la urarile de Pasti ! manuela


From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE:
Date: Wed, 11 Apr 2007 16:46:07 +0000
Draga Manuela,
Tu stii ca nu pot fi suparat pe tine si nici nu am motiv. Dar efectiv nu am ajuns sa vad coresp - acum vin de la spital (am fost bolnav, iar tot pastele am suferit imens cu o durere de masele pe care nu am avut cum sa le tratez intrucat fiind sarbatori nu am avut cu cine discuta la firma de asigurari; iar colac peste pupaza, acum vin de la medic, care mi-a spus ca ma costa cca 3000 GBP, ceeace e o tragedie, intrucat e sigur ca asigurarea nu mi le va plati !!!) si efectiv nu stiu cum voi rezista si noaptea viitoare cu astfel de dureri.
Deci, te rog nu te supara, dar nu am vazut nici o coresp. Eu te imbratisez si-ti trs cele mai frumoase ganduri ptr tine si cei dragi. Cu acelasi drag,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, April 11, 2007 4:59 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: RE:
Dragul meu,
Asa mi-am inceput si eu postul in Mexic: cu un abces dentar. Nici pana astazi, dupa patru luni, firma de asigurari nu mi-a dat banii (eu am platit 500 de dolari, iar ei mi-au spus ca suma limita pe care mi-o platesc este de 300 dolari - dar nici pe asta nu am vazut-o inca !).
Iti urez sanatate grabnica. Ne gandim cu drag la tine. Manuela

Corespondente cu Anca Opris - director in Centrala MAE


Subject: RE: intrebare
Date: Thu, 8 Mar 2007 08:25:59 +0200
From: Anca.Opris@mae.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Draga mea,
Stiu ca George iti telefona si te tinea la curent cu situatia noastra. E motivul pentru care nu am mai scris.
Am fost amandoi la avocat (poate ti-a zis, deja George) care a fost f. categoric: NU are sens sa intentam actiune. Daca cei care detin locuinte sociale vor avea castig de cauza, vom fi si noi, prin "ricoseu" beneficiarii acestei decizii. Oricum, se pare - din "surse" - ca lucrurile se vor lungi mult timp de acum incolo, iar multi spun (Dumnezeu stie daca va fi sau nu asa) ca O.G. nu va trece de Parl. sau va fi consistent, amendata. Te tin la curent. Pentru moment, se fac tot felul de liste, pe diferite criterii... Altceva nou nu mai este. Daca apare ceva, iti scriu.
Stai cat poti de linistita pentru ca oricum, s-ar parea, ca nu avem ce face - cel putin deocamdata.

Te-am pupat.
Anca OPRIS
Director adjunct
DEOEC/1615
M.A.E
tel: 021.319.22.00
Fax: 021.319.21.88

De: MANUELA VULPE [mvulpe@hotmail.com]
Date: jeu. 3/8/2007 2:24
À: Anca Opris
Objet : intrebare
Anca, ce se mai intampla cu situatia... noastra ? Domnul Cruceru ma mai suna din cand in cand, dar nu inteleg mare lucru. Avem vreo sansa de rezolvare ?
manuela

Subject: RE: RE: intrebare
Date: Thu, 8 Mar 2007 15:42:19 +0200
From: Anca.Opris@mae.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Dupa ce ti-am scris dimineata, am mai avut o discutie cu o persoana din domeniu. Mi-a zis ca lucrurile vor fi taraganate si ca nu exista un pericol iminent. Mi s-a spus ca nu e cazul sa ne facem griji. Era chiar foarte increzatoare in faptul ca se va merge pe acordarea dreptului de preemptiune. Deci... Eu zic sa te linistesti. Iti scriu de indata ce apare ceva nou.

De: MANUELA VULPE [mvulpe@hotmail.com]
Date: jeu. 3/8/2007 3:25
À: Anca Opris
Objet : RE: RE: intrebare
Multumesc pentru raspuns. Ma surprinde, insa, atitudinea avocatului.
Chestiunea cu listele este putin nelinistitoare. Doamna Coca Dumitru – cu care am vorbit de curand - m-a lasat sa inteleg ca cele mai vulnerabile contracte sunt ale noastre (care nu au stabilit clar un termen de valabilitate).
te pup si succes,
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: anca.opris@mae.ro
Subject: aceeasi problema
Date: Wed, 11 Jul 2007 20:10:56 +0000
Anca, ce mai faci ? ce se mai aude ? Vad ca este o tacere... as spune suspecta - dar poate ca este de bun augur. Eu voi avea in vizita, in curand, o delegatie parlamentara si guvernamentala uriasa (presedintele Camerei Deputatilor, plus 26 de persoane, intre care si ministrul pentru relatia cu parlamentul - si fost secretar general al guvernului, Mihai Voicu). Poate aflu de la ei (el) ceva.
Da-mi de stire ce poti.
te pup,
manuela

Date: Thu, 28 Jun 2007 10:39:57 +0000
From: aopris30@yahoo.fr
Subject: Vesti , vesti
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma tem ca reapar "in viata ta" cu vesti nu tocmai grozave. In primul rand, m-am dus sa platesc intretinerea si fetele de acolo m-au rugat sa iau legatura cu tine si sa-ti spun ca ultimul virament pt. plata intretinerii era facut de un tip Istrate Razvan. si nu stiau daca e-n regula. Te rog spune-mi daca e OK pentru a confirma la SAIFI. In plus, m-au rugat sa iau si facturile tale pe ultimele 2 luni. Cum sa procedez cu ele ? Cine le plateste ? Poti anunta pe cineva sa vina sa le ia de la mine si sa rezolve "problema" E important.
In alta ordine de idei... Saptamana viitoare va intra in sedinta de guvern (a fost amanata de saptamana asta) lista aferenta ordonantei de guvern prin care se vor vinde locuintele RAPPS si care le contine pe cele care vor fi destinate exclusiv Protocolului. Ori pe lista cu locuintele destinate exclsiv demnitarilor sunt inscrise apart. noastre, toate din zona Eminescu si str. colaterale. SG le vrea grupate si este singura zona centrala unde ele sunt grupate. Deci... daca trece prin sedinta de guvern. lista cu pricina..... ne asteapta bucuria ca, esalonat (mi s-a zis ca nu de azi pe maine, dar...) vor trebui eliberate. Toate fara exceptie. Nu are importanta ca sunt locuite de chiriasi simpli ca noi, ca sunt Fundatii, sedii de firme sau de orice altceva. Sotia PM ului avea sediul unei Fundatii in Eminescu. Va elibera luni, 2 iulie. Imi pare rau, din pacate, nu dau vesti bune... Si noi suntem disperati.
Astept sa-mi scri si sa-mi spui ce fac cu facturile.
Te pup
Anca

Corespondenta cu iubitul mexican

From: mvulpe@hotmail.com
To: acolmiz...@yahoo.com.mx
Subject: cosas...
Date: Sun, 22 Jul 2007 04:50:21 +0000
Decidi de escribirte un e-mail porque el SMS no tendria suficiente espacio.
Dijiste que fui muy injusta y dura contigo. Puedo acceptar que fui dura, pero injusta, no. Lamentablemente mi vocabulario espanol (y la gramatica) no me ayuda mucho en explicar todo. Pero voy a intentar; y esta va a constituir mi primera carta en espanol !!
Esperaba todo el dia verte. Contaba cada minuto. No me sentia muy bien - y tu sabia esto. Me imaginaba que harias un esfuerzo de llegar un poco mas temprano, de hecho, y no mas tarde. Cuando vi que el retraso ya era mas tarde que el "quarto academico" decidi de escribirte un mensaje. Exactamente en aquel momento tu me llamaste. Podrias hacerlo mas temprano, para avisarme que llegues mas tarde. No lo hiciste. Oi de nuevo - la tercera vez en el mismo dia - en tu telefono el ruido de que parecia ser una fiesta (y no una reunion de trabajo con tu amigo, el ministro). Me di cuenta que ni siquiera no saliste de alla, y con las compras, y con pasar por tu trabajo, hubieras tardado mucho mas. Me sorprendi mucho que tu no entendiste la importancia que yo pago a la punctualidad, especialmente de parte de ti. Tu sabia muy bien cuanto me duele cuando no me llamas a tiempo, o cuando no cumples con tu promesas. Me senti inadequada, mentida, aunque abandonada. Para mi, verte era muy, muy importante: era nuestra ultima oportunidad de intimidad antes de un... siglo (a se leer "una semana") de ausencia. Tu rechezaste esto. Hemos tenido tan poco tiempo para nosotros...
Cuantas veces nos encontramos en lugares non-publicos ? Tres-cuatro veces ? Te parece mucho ? Me marcaba esta imagen de ti, festejendo en un lugar que tu no queria abandonar para mi. Y yo, estupida (perdon, tonta !) pensaba que era importante en tu vida.
Tal vez, todo esto se pasa por que te amo demasiado. Tal vez...
manuela

From: acolmiz...@yahoo.com.mx
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Rv: Publicidad Mustang 1970.
Date: Fri, 20 Jul 2007 11:42:31 -0500
Haber si le gusta a tu bebé !!
(NR: E-mailul primit la redactie are atasate cateva imgini cu masini !)

From: mvulpe@hotmail.com
To: acolmiz...@yahoo.com.mx
Subject: RE: Rv: Publicidad Mustang 1970.
Date: Fri, 20 Jul 2007 17:42:02 +0000
Que bonitos !!
Que tal amor, me amas ?

Corespondenta cu amicul din TVR

From: cristian...@tvr.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Wed, 30 May 2007 14:35:58 +0300
Subject: Cristian...
Draga Manuela,
Ce mai faci ? Cred ca acum esti mai linistita. Daca vei veni in IULIE sau in AUGUST as dori sa te intalnesc. Din cauza B.C.R-ului care a intarziat cu sponsorizarea, am amanat plecarea si filmarea in Luxemburg pana in luna Septembrie. Acum lucrez cu dna. Hossu-Longin ca redactor. Trebuie sa-mi iau salariul pana incep filmul meu ca realizator (Sibiu-Luxemburg 2007).
Iti trimit un TRANDAFIR si un PUPIC.
Cristian

From: mvulpe@hotmail.com
To: cristian...@tvr.ro
Subject: RE: Cristian ...
Date: Wed, 30 May 2007 13:00:57 +0000
Iti multumesc pentru mesaj si gandul bun. Da, voi veni acasa, la sfarsitul lunii august si sper sa avem timp sa ne vedem.
Ce ma bucur ca am ocazia sa aflu ceva despre doamna Hossu Longin ! Este mult timp de cand vroiam sa fac o plangere impotriva unuia dintre fiii ei (sau are doar unul ?!), care a scris un articol mizerabil, in care eram si eu inclusa, in legatura cu comunitatea romana din Australia. Nu mi stiu exact contextul in care eram mentionata - evident, in calitate de fost ambasador in Australia - dar, cu siguranta, spune niste neadevaruri crunte, care m-au durut mult. Tot articolul era "comandat" cred - de Ovidiu Grecea (fost consul general la Sydney), sau de un roman din Sydney, cu pretentii de jurnalist, caruia nu i-am dat atentia cuvenita pe vremea cand eram sefa de misiune.
Oricum, acest domn Hossu Longin nu ma cunostea, nu vorbise niciodata cu mine, habar nu avea de eforturile mele si de excelentul meu renume din Australia, si si-a pus semnatura, totusi, pe un articol plin de venin si calomnii.
Poate ii amintesti doamnei Hossu despre aceasta chestiune (fara sa pomenenesti numele lui Grecea, te rog, pentru ca omul asta este in stare sa imi faca un rau enorm; si mi-a facut, de altfel, mult rau) si poate o intalnesc pe ea, sau mai degraba pe fiul ei (care o fi el) la vara, pentru a-l intreba cum a fost posibil asa ceva ?
manuela

Corespondenta cu Marian Docan

From: "MANUELA VULPE" <mvulpe@hotmail.com>
To: mariandocan@hotmail.com
Subject: RE:
Date: Tue, 13 Feb 2007 13:32:18 +0000
Draga Marian,
Lasand glumele despre creierul femeilor la o parte, ma confrunt (dupa cum cred ca iti imaginezi) cu o problema tare serioasa: apartamentul. Se pare ca RAPPS-ul a hotarat sa vanda toate casele si apartamentele pe care le detine prin licitatie, fara sa dea nici un drept de preemptiune chiriasului. Nu am pe nimeni acasa care sa imi dea un sfat pertinent (si, categoric, pe nimeni la RAPPS).
Stii ceva de chestiunea asta ? Sau, mai bine zis, stii PE CINEVA ? Da-mi de stire cat poti de repede, te rog. La cate probleme am, numai asta imi mai trebuia !
Te pup,
Manuela

From: "Docan Marian" <mariandocan@hotmail.com>
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Iubito sa ne aruncam in valuri ?
Date: Tue, 13 Feb 2007 06:58:41 -0800
Problema nu este asa delicata, rau este ca nu esti acasa. A fost aici directorul gen. de acolo si mi-a spus cum o sa decurga treaba. Cati banii ai ? Daca pune cineva ochiii pe casa e nasol, depinde de vecini si cine o sa stie de licitatie. Nu te poti duce acasa in perioada aceea ? Nu mai fii suparatata ca totul se rezolva.
O seara placuta

From: "MANUELA VULPE"
To: mariandocan@hotmail.com
Subject: RE: Iubito sa ne aruncam in valuri ?
Date: Tue, 13 Feb 2007 16:05:45 +0000
Pai, daca stii cum o sa decurga treaba, spune-mi si mie. Ce inseamna daca "nu pune cineva ochii pe apartamentul meu" ? Apartamentul meu este identic cu al tuturor din bloc. Vrei sa imi spui ca este doar o chestiune de sansa, sau se pot face ceva intelegeri ? Iar data licitatiei cred ca o sa fie publica. Fii mai explicit. Si, de fapt, cine este director general la RAPPS acum ?
manuela

( urmariti continuarea in Episodul VI ! )

Niciun comentariu: