marți, septembrie 11, 2007

DNA vrea sa incalece si CSM !



Cererea de revocare din functie a procurorului sef Florin Doru Tulus, formulata de ministrul Justitiei, este total disproportionata in raport cu obiectivul legitim declarat, respectiv eficientizarea luptei impotriva coruptiei, informeaza Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Informarea DNA survine absentei unei comunicari oficiale a Consiliului Superior al Magistraturii, din cauza unor "informatii incomplete aparute in mass-media in legatura cu rezultatele Inspectiei judiciare a CSM efectuata la cererea procurorului sef al DNA, Daniel Morar, de a se constata daca ministrul Justitiei, Tudor Alexandru Chiuariu, a savarsit fapte de imixtiune in activitatea profesionala, de natura sa afecteze independenta si impartialitatea sa si a procurorilor DNA".
Directia Nationala Anticoruptie se substituie CSM, cu de la sine putere, justificand acest fapt prin aceea ca CSM, desi a decis cu privire la Nota inspectiei judiciare in sedinta din data de 6 septembrie 2007, nu a facut nici o comunicare publica oficiala in acest sens.
"In Nota inspectiei judiciare, ca rezultat al verificarilor efectuate de inspectorii judiciari, se trage concluzia ca <>, dar s-a constatat <>" - citeaza, trunchiat, procurorii DNA din concluziile inspectiei CSM.
Adica - in opinia "hipersensibililor" procurori ai DNA - solicitarea de informatii despre activitatea lor inseamna ca "se fac presiuni" !
Cei de la DNA afirma ca... CSM ar fi apreciat ca "cererea de revocare din functie a procurorului sef al Sectiei pentru combaterea infractiunilor asociate celor de coruptie, Florin Doru Tulus, formulata de ministrul Justitiei, este total disproportionata in raport cu obiectivul legitim declarat", aceasta cerere fiind perceputa de sensibilii procurori DNA drept "suficienta pentru a alimenta un sentiment de nesiguranta in respectarea principiului stabilitatii si demnitatii profesiei".
Reactia CSM
Obligat de gestul intempestiv al DNA, Consiliului Superior al Magistraturii a prezentat ieri, rezultatul anchetei Inspectiei Judiciare din cadrul CSM cu privire la baunita "imixtiune" a ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, in politica DNA.
Ancheta a venit ca urmare a solicitarii exprese a procurorui sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, care a solicitat sa se constate ca ministrul Chiuariu "a savarsit acte si fapte de imixtiune in activitatea profesionala", a sa si a procurorilor directiei.
Concluzia la care a ajuns CSM a fost potrivnica acuzelor lui Morar - si anume ca ministrul justitiei "nu a desfasurat activitati de natura sa afecteze independenta si impartialitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, iar activitatea DNA nu a fost afectata de evolutia publica a relatiei dintre ministrul Justitiei, Tudor Alexandru Chiuariu si procurorul sef, Daniel Marius Morar".
Raportul Inspectiei Judiciare din cadrul CSM va fi inaintat spre dezbatere Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Azi
Azi marti 11 septembrie, 2007 http://www.azi.ro

Un comentariu:

gabitzu spunea...

DNA a încasat pe surse o lovitura de imagine precum cercetaţii din propriile dosare

Scurgerile din raportul CSM arată cu degetul spre activitatea DNA şi a unor procurori

Apariţia în presa centrală a unor extrase din concluziile raportului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) asupra activităţii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) a provocat la DNA o adevărată furtună de acuze privind sursa datelor scurse în presă. Conducerea DNA acuză de neprofesionalism secţia de procurori a CSM, iar scurgerea de informaţii din raport este catalogată ca fiind în măsură „să pună în pericol activitatea instituţiei”.

www.jurnalulromanesc.ro