sâmbătă, octombrie 06, 2007

Iliescu despre Geoana: "A venit la placinte"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, continua torpilarea liderului PSD Mircea Geoana. In semn de sfidare, Iliescu nu va participa la sedinta Comitetului Executiv al PSD, care se va reuni astazi la Brasov pentru a analiza cauzele motiunii de cenzura, sustin surse oficiale. O reuniune informala a fost convocata ieri seara de presedintele PSD, Mircea Geoana, pentru a analiza pasii care ar urma sa fie facuti in vederea excluderii lui Ion Iliescu si Adrian Nastase din partid.
Retragerea sprijinului politic pentru functia de lider al grupului senatorial reprezinta primul pas pentru inlaturarea lui Iliescu. Urmatorul ar fi cererea organizatiei PSD Bucuresti de retragere a sprijinului. Afland care sunt planurile impotriva sa, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a atacat dur pe Mircea Geoana, acuzand mentalitatea "primitiva" de la varful social-democratilor. El si-a anuntat inamicii ca nimeni nu avea autoritatea morala de a exclude pe cineva din partid si nicidecum pe el. "Am statut de presedinte de onoare ales de Congres si numai el se poate pronunta. Pe plan moral, pot toti acestia sa ma judece ei pe mine ? Sa fim oameni seriosi ! Eu cred ca partidul o sa ii judece pentru maniera in care se comporta si lipsa de discernamant, lipsa de respect si lipsa de simt a masurii", a avertizat Iliescu. "Partidul nu e o cazarma in care se rezolva treburile prin ordine, oamenii se aduna, se unesc intr-un partid care naste o constiinta prin unitatea valorilor si a principiilor, asta ii uneste, nu biciul sefului", a spus Iliescu. El a afirmat ca atat Geoana, cat si cei din jurul lui au venit tarziu in partid pentru a culege roadele.
"Asta e o mentalitate primitiva a unora care nu prea stiu ce e aia politica, care nu au fost in marile batalii care au contribuit la democratia postrevolutie a Romaniei, au venit la placinte. Vin cu reguli pentru jocuri de copii sau pentru oameni primitivi, care nu stiu ce e aia partid", a spus iritat Iliescu. Dezlantuit, el i-a amintit liderului PSD ca acesta ar fi trebui sa-i multumeasca in trecut. "E mai tanar decat mine cu 20 de ani - a spus apasat Iliescu, rascolind trecutul comun. El vorbeste de tradare ?! Nu are autoritatea morala sa vorbeasca. Geoana a fost numit de mine ambasador al SUA si, din pacate, dupa cateva luni, in urma alegerilor, trimite o scrisoare de felicitare noului presedinte ales si ii multumeste ca a scapat tara de un cancer - PDSR si Iliescu". Presedintele de onoare al PSD a precizat ca Geoana a fost iertat, insa acesta si-a permis "obraznicii" la adresa sa. El a mai adaugat ca trecerea motiunii de cenzura ar fi avut un efect negativ, lucru pe care colegii sai de partid nu l-au inteles.
In PSD parerile sunt impartite. Liderii organizatiilor ce-i au ca membri pe cei patru sanctionati se pregatesc de excludere. Alti lideri judeteni sunt impaciuitori si spun ca ar trebui analizate motivele ce i-au determinat pe unii dintre parlamentari sa voteze impotriva partidului. Deputatul Viorel Pupeza, care a recunoscut ieri ca a votat contra motiunii, risca si el excluderea. Se propune sanctionarea deputatului Vasile Puscas pentru declaratii contrare deciziei PSD.

Simona Popescu & Iulia Vaida
Romania libera sambata 6 octombrie, 2007 http://www.romanialibera.ro/

Niciun comentariu: