sâmbătă, octombrie 06, 2007

De astazi, se scumpesc din nou tigarile


De astazi, unele marci de tigarete vor fi mai scumpe cu 10 bani.
Principalii producatori de tigari din Romania au hotarat majorarea preturilor, dupa ce au operat ultima modificare de pret in ultima decada a lunii iunie. Motivul scumpirii: variatia cursului de schimb leu-euro.
Tigarile produse de British American Tobacco - Lucky Strike, Kent, Dunhill, Pall Mall, Viceroy - si cele ale Philip Morris - Marlboro si L&M - vor fi mai scumpe cu 10 bani incepand chiar de astazi.
Japan Tobacco International, producator al marcilor Winston, Camel, Monte Carlo si Winchester, a decis majorarea preturilor din 10 octombrie 2007. Astfel, un pachet de Kent sau Marlboro va costa de astazi 5,5 lei, iar unul de Camel, tot 5,5 lei, dar din 10 octombrie.
„Am crescut cu 10 bani pretul tigaretelor din cauza influentei cursului de schimb leu-euro”, ne-a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs al JTI Romania. Aceleasi motive invoca si ceilalti doi mari producatori.
Totusi, reprezentantii companiilor sustin ca nu ar trebui sa ne asteptam la alte scumpiri pana la sfarsitul anului. „Speram sa nu mai existe modificari de preturi pana la sfarsitul anului, dar totul depinde de variatia cursului pentru euro”, a precizat Adrian Popa, director Corporate&Regulatory Affairs BAT Romania.
Potrivit Codului Fiscal in vigoare, de la 1 ianuarie 2008, accizele se vor calcula in functie de valoarea euro inregistrata la 1 octombrie 2007, cu 5,28% mai mica decat cea folosita anul acesta.

Mihaela Dinca
Evenimentul Zilei sambata 6 octombrie, 2007 http://www.evz.ro/

Niciun comentariu: