luni, octombrie 08, 2007

Tariceanu: Va spun eu ca bugetul va trece de Parlament

Primul-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, s-a aratat convins, raspunzand unei intrebari in cadrul unei conferinte de presa, la Ploiesti, ca bugetul de stat pe 2008 va fi adoptat de Parlament, si a aratat ca nu este interesat de o coalitie politica.
"Bugetul o sa treaca si va spun eu ca o sa treaca. Nu o sa stam sa blocam o tara intreaga ca sunt cei de la PSD prea infierbantati dupa succesul pe care l-au avut la motiune", a spus Tariceanu. Primul-ministru a adaugat ca nu Guvernul sau Ministerul de Finante are nevoie de buget, ci Romania si aceasta nu numai pentru a plati pensiile, ci pentru ca toate institutiile care primesc bani de la buget sa functioneze. "Bugetul nu este nici al lui Tariceanu, nici al ministrului de finante, nici al Guvernului, e bugetul Romaniei de care beneficiaza fiecare cetatean", a subliniat el.
In ceea ce priveste proiectul de buget alternatriv anuntat de PSD, Călin Popescu-Tariceanu a precizat ca social-democratii nu cunosc un lucru simplu si anume ca Executivul este cel care propune un proiect de buget Parlamentului, dar ca respecta dreptul fiecarei formatiuni sa vina cu propria abordare. El a reamintit ca, in urma cu o luna, a facut propunerea partidelor politice parlamentare de a avea o dezbatere asupra proiectului. "Cred ca fiecare are posibilitatea sa aduca o contributie personala, dar pe marile coordonate bugetul e cel pe care il va prezenta Guvernul. Nu cred ca cineva va contesta necesitatea finantarii si investitiilor in infrastructura de invatamant, de transport, in sanatate, in agricultura, in protectie sociala, in mediu s.a.m.d", a spus el.
Tariceanu si-a exprimat speranta ca dezbaterea asupra proiectului de buget va fi una mai plina de substanta, decat "toata povestea, ciorba asta politica care a durat o luna si jumatate".
Pe de alta parte, Tariceanu s-a aratat dezinteresat de o coalitie politica, asa cum a propus-o liderul conservator, Dan Voiculescu. "Am sa va spun ceva - un astfel de demers pot sa il initiez si eu daca voi simti necesitatea de a forma o larga coalitie", a spus presedintele PNL.
El a subliniat ca, pana in prezent, atitudinea PNL a fost una de a refuza jocurile politice si santajul pe care PSD l-a incercat cu ocazia motiunii de cenzura. Potrivit liderului liberal, prioritatile partidului la acest moment sunt alegerile pentru Parlamentul European, iar apoi evenimentele electorale de anul viitor - alegerile locale si cele parlamentare. "Dupa alegerile pentru PE, sunt doua scadente electorale anul viitor pe care va trebui sa ne concentram, sa ne mobilizam toate fortele. Nu cred ca dupa alegerile pentru PE mai este rational sa gandim la asemenea lucruri", a precizat Tariceanu.

Adevarul
Adevarul luni 8 octombrie, 2007 http://www.adevarul.ro/

Niciun comentariu: