luni, octombrie 08, 2007

Cum iti da Basescu mana, cu ochii la electorat

De exemplu, fotografia alaturata, de la o serbare campeneasca din judetul Buzau, la care a participat in weekend presedintele Traian Basescu. Sunt patru personaje care joaca in aceeasi scena, Bucurosul, Invidiosul, Politicianul si Smecherul, si fiecare priveste in alta parte.
In dreapta e primarul, rosu in obraji, cu pielea intinsa pe fata de bunastare, satisfacut – yeees !, parca ar zice, l-am adus pe Base la mine, priviti si prosternati-va ! In acea privire se disting cei 10 ani de activism PSD plus ultimii doi ani in slujba PD.
In stanga, un unches care nu se va mai spala pe maini cel putin o saptamana de-acum inainte. A dat noroc cu Voda, ba, mai mult, a apucat sa-i spuna ce pas are („Domnu’ presedinte, sunteti cel mai tare, tineti-o tot asa !”). Langa el, martor al unui moment istoric, e un barbat in puterea varstei care-l priveste pe unches cu ochi sticlosi, cu invidie si admiratie.
Iar in prim-planul acestei fotografii-document e seful statului, imbracat dupa Manualul Bailor de Multime. Mie imi place cum da mana cu omul ala, dar nici nu se uita la el: priveste fix la aparatul de fotografiat si, prin aparat, la noi, electoratul.

Calin Hera
Evenimentul Zilei luni 8 octombrie, 2007 http://www.evz.ro/

Niciun comentariu: