vineri, august 24, 2007

Udrea prezice guvern pe placul lui Basescu


Zangy Comment Graphics

-- In incercarea de a impinge PSD in bratele PNL pentru formarea noului guvern, Palatul Cotroceni o reactiveaza pe Elena Udrea.
Invitata miercuri la o emisiune la Realitatea TV, Udrea a facut predictii in legatura cu „un guvern Tariceanu III” in formula PNL-PSD.
Cu o seara inainte, fosta sefa a cancelariei prezidentiale era surprinsa intrand la Palatul Cotroceni dupa miezul noptii. Potrivit unor surse apropiate presedintiei, vizitele sale neoficiale la Cotroceni s-au inmultit dupa plecarea Adrianei Saftoiu din staff-ul prezidential.
„A existat o discutie ieri (marti - n.r.) intre domnul Tariceanu si domnul Vacaroiu si nu m-ar mira ca, in urma acestei discutii, guvernul Tariceanu III sa aiba ministri social-democrati”, a comentat Udrea la Realitatea TV.
Ea a precizat insa ca varianta pe care o ia „foarte serios” in calcul, a unui program de guvernare cu „componente social-democrate”, nu ii exclude pe liberali.
Vacaroiu nu a negociat ministrii
Potrivit unor surse oficiale, un guvern Tariceanu III PNL-PSD-UDMR este varianta cea mai convenabila pentru presedintele Basescu, si ca „sac de box” si pentru a plasa PD clar in opozitie inaintea alegerilor.
Seful statului a fost insa sfatuit, sustin sursele citate, sa nu intervina in discutiile privind urmarile unei motiuni de cenzura, cu atat mai mult dupa ce consilierii prezidentiali au fost criticati de PSD si PNL dupa comentariile privind sansele minime ale lui Mircea Geoana de a ajunge premier.
Atat liberalii, cat si social-democratii au infirmat ca ar fi avut loc deja astfel de negocieri, dar nu au exclus discutii in perioada urmatoare. Impartirea portofoliilor la intalnirea Vacaroiu-Tariceanu este insa exclusa, spune seful de cabinet al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru. Potrivit acestuia, subiectul discutiei de marti a fost privatizarea Daewoo Automobile Craiova.

Anca Simina
Evanimentul zilei vineri 24 august, 2007 http://www.evz.ro

Niciun comentariu: