miercuri, august 08, 2007

Popeye mananca spanac



-- Populatia nu sta sa analizeze ce acoperire are atitudinea macho a presedintelui mafiilor (gunoaielor, asfaltului, marmurei, iluminatiei publice, etc). Oamenii zic, bre, a facut curatenie.
PD e in fierbere. Presedintele Basescu i-a taxat pe liderii partidului-iedera. Fara Basescu, PD e la pamant. Fara PD, Basescu ramane fara partid. PLD e prea surogat ca sa-l consoleze. Asa ca el s-a suparat si le-a ordonat pedistilor sa-si bage mintile-n cap. Sa se mobilizeze pentru a recupera cele zece procente de electorat plecat. Jalea mare o constituie mai ales cele douazeci de procente in minus la increderea in presedintele Basescu, depistate de Gallup si contrazise ad-hoc de IPP, Institutul pentru Politici Publice. Sau pentru Prostirea Populatiei.
Liderii PD au primit mustrare cu avertisment de la presedintele Basescu. Mai ales primarul Adriean. La Cotroceni si in Aleea Modrogan, totul se reduce la procente. Si se va face totul pentru procente. Sondajele influenteaza populatia. Mai ales pe cea influentabila. Adica majoritara. Cum ? Simplu. Majoritatea merge cu turma. Daca turma zice, Basescu e un nesimtit care nu vrea ca pensionarii sa traiasca bine, totul s-a terminat. Dar daca turma zice, Basescu are sange in el, care a dat ordin si au disparut gunoaiele de la Popesti-Leordeni colt cu Glina, totul e relansat. Se constata curatenia, nu se analizeaza metoda.
Populatia nu sta sa depisteze ce acoperire are atitudinea macho a presedintelui mafiilor (gunoaielor, asfaltului, marmurei, iluminatiei publice, etc.). Oamenii zic, bre, a facut curatenie. Efectul e laudat. Cauza, ignorata. Unii deviaza apelul prezidential catre premier si zic, uite, Tariceanu s-a enervat in fata gropii cu gunoi, a vrut, dar n-a putut, pe cand Basescu ce-a vrut muschii lui a putut. Liberalii daca sunt baieti destepti, asa cum ii infiereaza chiriasul de la Cotroceni, sa nu se culce pe cele zece procente castigate de premier. Pentru ca, prin faceri de bine de tip mafiot si prin revanse de acelasi gen, Basescu si PD pot scoate capul din trendul descendent si urca la loc pe spinarea populatiei prostite.
Trebuie aratat cine sunt gunoierii de lux ai presedintelui Basescu, care au facut salubrizare de un milion de euro si de ce. Daca era voluntariat, o faceau fara sa fie chemati. Si din ce venituri sunt banii, cum se justifica si cum se deconteaza. Si ce zice fiscul. Mai trebuie aratat ca un presedinte care zgarma prin gunoaie dupa procentele pierdute e un disperat. Vechea cacealma teribilista. Popeye manca mult spanac si renastea de unde il doborase adversarul. Basescu mananca orice ca sa-i creasca la loc procentele. Iar liberalii parca dorm pe ei ca pisicile multumite, de parca flagranta scadere procentuala a presedintelui Basescu si a PD ar fi de natura sa le asigure lor si candidatului lor prezidential – care ?! - ascensiunea constanta, fulminanta, ireversibila. PSD nu doarme.
Resursele prezidentiale, inclusiv serviciile, nu sunt in nici un caz de neglijat. Basescu nu si-a epuizat nici pe departe potentialul de presedinte-manea. El si-a dat seama ca, fiind un lider strict electoral, nu poate recastiga decat prin actiuni demonstrative. Operatiunea gunoiul este completata cu demersuri populiste similare. Presedintele si-a lepadat costumul oficial si a imbracat la loc costumul de baie de multime. Se pupa iar cu oamenii prin tara si mai ales, pe unde trece, da indicatii pretioase. Inca vreo doua-trei actiuni la nivel local cu rezultate imediate, datorate si executate de clientela, si creste temperatura in sondaje. Ce daca presedintele e indatorat si el grupurilor de interese - legitime, evident, cand e vorba de un nou mandat la Cotroceni ! Basescu ar trebui pus sa salubrizeze toata tara. Sa arate ca poate. Sa-si ruineze clientela.

Roxana Iordache
Ziua miercuri 8 august, 2007 http://www.ziua.net

Niciun comentariu: