sâmbătă, octombrie 13, 2007

Palinca lui Remes l-a ametit pe seful “Doi si-un sfert”

Directorul serviciului secret al Ministerului Internelor a declarat pentru Cotidianul ca subalternii l-au filat pe Ciorba la cererea DNA. Este contrazis insa de un comunicat de presa al aceluiasi serviciu.
Serviciile secrete nu au lamurit nici pana vineri cine a facut interceptarile care ii incriminau pe fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Muresan. Interesanta este insa atitudinea lui Petru Albu, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Joi, Albu a declarat pentru Cotidianul ca DGIPI nu are nici un amestec in dosarul de la DNA: “Nu am avut absolut nici o implicare in acest caz. Nu ni s-a cerut sa facem interceptari pentru nici una dintre persoanele implicate in acest caz. Dispunem de tehnica necesara si putem face interceptari, potrivit legii de organizare si functionare a MIRA, insa nu am folosit-o in acest caz. Mai mult, nu este adevarat ca unul dintre avocati ar fi putut vedea la dosar un mandat de interceptari cu numele DGIPI, pentru ca acesta nu exista”. Cateva ore mai tarziu, dupa inchiderea editiei, Petru Albu ne-a contactat pentru a spune ca Gheorghe Ciorba a fost filat de subalternii sai: “Am avut totusi o implicare in acest caz. In lunile august-septembrie, cand a venit dosarul de la Alba, DNA ne-a cerut sa-l urmarim pe Ciorba. Dar nu noi am facut interceptarile”.
Vineri, DGIPI a simtit nevoia sa explice, intr-un comunicat de presa, ca “directia nu a fost solicitata de organele abilitate sa faca interceptari fata de vreuna din persoanele care apar in imaginile difuzate la TVR 1 in 10 octombrie a.c. Mai mult, DGIPI nu detine inregistrari sau alte mijloace de proba”. Despre filajul lui Ciorba, comunicatul nu pomenea absolut nimic.

Georgeta Ghidovat
Cotidianul sambata 13 octombrie, 2007 http://www.cotidianul.ro/

Niciun comentariu: