marți, septembrie 18, 2007

Adriana Saftoiu il consiliaza pe inamicul lui Basescu



Fostul consilier prezidential si om de incredere al sefului statului il va ajuta pe liberalul Ludovic Orban sa castige functia de primar al Bucurestiului.
Fost consilier al lui Traian Basescu, Adriana Saftoiu ii acorda consultanta vicepresedintelui liberal Ludovic Orban, unul dintre cei mai cunoscuti adversari ai sefului statului.
Colaborarea dintre cei doi s-ar rezuma, potrivit unor surse liberale, la consiliere personala pentru Ludovic Orban. „Este o colaborare punctuala convenita intre cei doi si aceasta vizeaza imaginea lui Ludovic Orban”, au afirmat sursele citate. Orban ar fi fost cel care a contactat-o pe Saftoiu in momentul in care s-a decis sa candideze pentru functia de primar al Bucurestiului.
Un argument zdrobitor a fost si faptul ca Adriana Saftoiu are deja doua succese la activ in lupta pentru Primaria Capitalei, in calitate de consilier al lui Traian Basescu. Ludovic Orban si Adriana Saftoiu au batut palma, dar au convenit ca intelegerea sa ramana secreta.
Saftoiu: clientii mei sunt confidentiali
Informatia nu a fost confirmata la nivel oficial. Adriana Saftoiu ne-a declarat ca nu a facut un secret din faptul ca va activa in domeniul consultantei politice, dar ca „exista o confidentialitate in acest domeniu”.
„Nu cred ca din functia de consultant politic trebuie sa se faca show. Inteleg sa dau explicatii intr-un caz de incompatibilitate, daca, de exemplu, as oferi consiliere pentru doua persoane care candideaza pentru aceeasi functie”.
Adriana Saftoiu a evitat sa confirme sau sa infirme informatia cu privire la consultanta acordata lui Orban, dar a precizat ca, in opinia sa, un asemenea angajament nu ar constitui o problema. „Este ca si cum am spune ca un medic nu trebuie sa il trateze pe adversarul unei persoane pe care a tratat-o anterior”, ne-a declarat Adriana Saftoiu.
Consiliera lui Basescu timp de sapte ani
Adriana Saftoiu a demisionat de la Palatul Cotroceni dupa sapte ani petrecuti in calitate de consilier al lui Basescu. Ea l-a cunoscut pe Basescu in calitate de reporter si a intrat in echipa acestuia in 2000, ca sefa a cabinetului sau de ministru al transporturilor.
Dupa alegeri, Adriana Saftoiu devenea consilierul lui Basescu la Primaria Capitalei si apoi directorul Biroului de presa al PD. Ea a fost alaturi de Basescu si la victoriile acestuia din alegerile locale si prezidentiale din 2004. Dupa ce Basescu a devenit presedinte, i-a oferit postul de consilier si purtator de cuvant la Cotroceni.
Dispute publice
In ultimii doi ani, Ludovic Orban a fost unul dintre cei mai vehementi adversari ai presedintelui Traian Basescu. El l-a criticat, in repetate randuri, pe Basescu, comparandu-l, de pilda, cu presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko.
Din acest motiv, Orban a avut dispute publice si cu actuala sa consiliera. Saftoiu a avut o contributie importanta la debarcarea liberalului Teodor Atanasiu de la MApN. Ea a depus o plangere penala impotriva ministrului, iar Orban s-a numarat printre cei care l-au aparat pe Atanasiu.
Alternativa la consilierii americani
Ludovic Orban este vicepresedinte pentru comunicare al PNL si a fost cooptat, recent, in stafful pentru alegerile europene. Dupa ce a condus fara succes campania partidului la referendumul pentru Constitutie, liderul liberal a fost, in permanenta, in cautarea unei alternative la consilierii straini ai lui Tariceanu. De altfel, Orban a fost unul dintre liderii PNL care si-a exprimat nemultumirea pentru ca respectivii consilieri incearca sa induca decizii politice si nu se rezuma „sa le impacheteze”.

Romulus Georgescu
Evenimentul zilei marti 18 septembrie, 2007 http://www.evz.ro

Niciun comentariu: