luni, octombrie 01, 2007

Udrea, mai sexy decat "Zana Surprizelor"

Potrivit unui sondaj BCS, alegatorii PSD o prefera pe Mona Musca, in timp ce o buna parte dintre pedisti il considera sexy pe Tariceanu.
Mai tare decat Mihaela Radulescu, decat Andreea Marin sau Nicoleta Luciu - Elena Udrea este cea mai sexy persoana publica din Romania conform studiului „Galaxia personalitatilor romanesti“, realizat de profesorul american de origine romana Sorin Adam Matei pe baza unui sondaj BCS. Conform studiului, Udrea a obtinut 28 de procente intr-un top al celor mai sexy persoane publice din tara, urmata de vedeta Antenei 1, Mihaela Radulescu, cu 23%, si de Zana „Surprize, surprize…“, cu 22%.
Adevaratele surprize apar insa atunci cand sunt analizate preferintele estetice ale populatiei in functie de optiunile politice ale acesteia. Votantii liberali il considera pe Stefan Banica jr. cel mai sexy personaj public. Democratii, in schimb, se topesc dupa Monica Columbeanu, Simona Patruleasa, Roxana Ionescu si Calin-Popescu Tariceanu. Alegatorii PSD sunt nebuni dupa Mona Musca si dupa aceeasi Mama-Natura, Roxana Ionescu. Peledistii o prefera pe doamna Columbeanu doamnei Musca, peremistii merg pe mana Patrulesei, iar udemeristii spun ca Teo Trandafir este cea mai sexy.
Traian Basescu conduce clasamentul celor mai admirati politicieni romani - 24%, urmat de Ion Iliescu, cu 7%, si de Gigi Becali, cu 6 procente.
Atunci cand e vorba sa-si aleaga preferintele in materie de oameni de afaceri, romanii ii prefera pe cei mai bogati: Ion Tiriac, Gigi Becali sau Dinu Patriciu. Cele mai importante personalitati ale vietii culturale sunt, potrivit BCS, Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu si poetul Adrian Paunescu. Un alt poet, Mircea Dinescu, este cea mai admirata figura a societatii civile, la egalitate cu filosofii Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu. Irina Loghin este cea mai indragita personalitate muzicala, in fata Angelei Similea si a solistului trupei Holograf, Dan Bittman. In opinia celor care au raspuns chestionarului BCS, Cristian Tudor Popescu este cel mai admirat jurnalist, pe locurile urmatoare clasandu-se Ion Cristoiu, Andreea Esca si Robert Turcescu.
Sondajul BCS a fost realizat in perioada 3-10 septembrie 2007, la comanda Fundatiei Societatea Civila, pe un esantion de 1.126 de persoane, si are o marja de eroare de ±3%.

Dan Duca
Cotidianul luni 1 octombrie, 2007 http://www.cotidianul.ro/

Niciun comentariu: