miercuri, octombrie 03, 2007

Traiasca Republica Corupta Romania !

Da, e o cacofonie in acest titlu.
Din pacate insa, adevarata cacofonie se afla in sistemul juridic romanesc, in societatea noastra inca atat de mlastinoasa.
Luni am primit vestea: a fost ridicat sechestrul de 20 de luni pus pe partea de avere pe care fostul ministru al industriilor (cabinetul Nastase) n-a putut-o justifica.
Pentru cei cu memoria scurta: Dan Ioan Popescu, DIP pentru amici, este unul dintre marii bogatasi ai Romaniei. Omul a acumulat atat de mult, mai ales in perioada in care, coincidenta, a fost ministru, incat, atunci cand a fost luat la intrebari (ce minune !), n-a putut da explicatii coerente privitor la 8 (opt !) terenuri pe Valea Prahovei, in Azuga, si un apartament de lux in Bucuresti.
Un fleac evaluat la aproximativ 1,2 milioane de euro. Un amanunt: in total, pe vremea ministeriatului sau, DIP si sotia au strans, gospodareste, 23 de terenuri si apartamente! Procurorii l-au „agatat” doar la opt.
E prea de tot, a zis toata lumea, in epoca. Dar a fost nevoie de un ONG, Centrul de Resurse Juridice si, mai ales, de schimbarea puterii, ca dosarul DIP sa ajunga pe masa procurorilor. Apropo, mai stiti de vreun alt demnitar caruia sa i se fi numarat bogatia ?
Si daca i s-a facut un dosar, ce-i ? Si daca exista dosare Zambaccian, ce-i ? Si daca dosarele Vantu au stat de-au mucegait prin sertarele procurorului general (cum scrie „Gandul”), ce-i ? Pana ieri, am crezut, naiv, ca dupa alegerile din 2004 a avut loc o reforma in Justitie. Aiurea ! Crezusem, recunosc, pana si povestea cu tepele din Piata Victoriei (mutate, strategic, in Parcul Tineretului). Luati-va gandul, oameni buni ! Vedeti-va de treaba si ramaneti cu bunul Dumnezeu.
Justitia romana ? O gluma proasta. Sa va amintesc ? Scriam, zilele trecute, despre lefurile enorme incasate de magistrati din Inalta Curte de Casatie si Justitie, la care destui isi adauga cu tupeu pensii imense, de zeci de mii de lei lunar.
Acest lucru ii face santajabili, am concluzionat cu totii. Am ramas cu concluziile. Deznodamantul in cazul DIP e o palma trista si netrebnica data oamenilor cinstiti din tara asta de o Justitie vinovata cel putin de complicitate. E ca o definitie a unei tari in care mocirla e mediul din care nu suntem in stare sa evadam.

Calin Hera
Evenimentul zilei miercuri 3 octombrie, 2007 http://www.evz.ro/

Niciun comentariu: