sâmbătă, octombrie 27, 2007

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Premise pentru dezmembrarea RomanieiGeorge Damian – Ziua – citeste aici -
Priviti ce se intampla in Europa ! Nu va sunt de ajuns problemele din Spania ? Nu sunt suficiente problemele care pot sa apara in Romania, putine sunt problemele cu care se confrunta la ora actuala Belgia ?”.

Un capitan luat de apeOreste Teodorescu – Gardianul – citeste aici
Multa vreme l-am considerat pe Traian Basescu un catalizator al schimbarilor necesare in politica si societatea romaneasca, opunand figura lui jovial-mucalita scrobitilor cu gulere albe si conturi negre. Mai credeam ca domnia-sa, fiind militar de cariera, are alta constiinta decat fostii activisti de partid. Insa azi incep sa ma indoiesc de vointa lui de schimbare. Domnia-sa pare mai degraba sedus de propria imagine belicoasa si de obiective pragmatice pentru amicii din PD. In afara circului mediatic in care cativa carnatari sunt oferiti la masa poporului insetat de razbunare, nici un fapt remarcabil nu se petrece. Nici un mare corupt condamnat, nici un proiect concret de promovare a Romaniei ca o tara valoroasa, macar din punct de vedere cultural…”.

ANALIZE SI COMENTARII

Presedintele Basescu a intrat din nou in incurcaturaSerban Orescu – Ziua – citeste aici -
De ce insista presedintele Basescu atat de mult asupra reformei sistemului electoral ? Raspunsul este simplu: pe presedinte il doare faptul ca nu a reusit sa faca din Guvern o anexa a puterii sale. Si atunci ? Vrea sa scoata Partidul Liberal al premierului Tariceanu din Parlamentul viitor... Cum anume ? Prin organizarea de alegeri parlamentare si folosirea la maximum a popularitatii presedintelui statului. Este ceea ce permite votul uninominal majoritar in doua tururi, ceea ce nu a permis sistemul proportional existent. Lupta pentru putere este insa substratul... Imbracat in haina interesului general”.

POLITICA

Basescu mai sparge o CoalitieOvidiu Banches & Cristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Referendumul presedintelui divizeaza Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) - Alegeri Europene”.

Geoana, suspectat ca a facut blat cu BasescuAdriana Dutulescu – Cotidianul – citeste aici -
Descinderea lui Traian Basescu la adunarea PSD de la Romexpo i-a facut pe social-democratii din aripa Iliescu-Nastase sa-l suspecteze pe Geoana ca se intelesese dinainte cu seful statului”.

ULTIMA ORA

La noapte dam ceasurile inapoi cu o oraAndreea Ciuperca – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Romania trece in aceasta noapte la ora de iarna, astfel ca ora 4.00 va deveni ora 3.00, ziua de maine fiind cea mai lunga din an”.

Niciun comentariu: