sâmbătă, august 11, 2007

Prietenul la nevoie nu se cunoaste



Fostul ministru de finante a facut jocurile lui Basescu si i-a furat nevasta lui Boureanu.
A fost adus de Calin Popescu-Tariceanu in guvern tocmai pentru ca ii era prieten. Vladescu i-a provocat insa pana acum surprize neplacute. De fiecare data in momente-cheie: dezbaterea din CSAT privind retragerea trupelor din Irak si majorarea pensiilor.
„Am venit in guvern pentru ca m-a rugat un prieten - Calin”, povesteste Vladescu despre ascensiunea sa politica. Sebastian Vladescu are o relatie mai veche cu Tariceanu, fiindu-i acestuia consilier la Ministerul Industriilor in 1997 si partener de afaceri in doua firme. Tariceanu l-a numit ministru de finante in 2005 dupa scandalul pe care l-a avut cu Ionut Popescu.
Premierul dorea un om pe care sa se poata baza. Vladescu avea sa provoace surpriza colegilor sai de partid in vara anului 2006, cand a votat in CSAT impotriva propunerii PNL de retragere a trupelor din Irak. Pentru Tariceanu votul impotriva a doi dintre ministrii sai, Vladescu si Ungureanu, a picat prost.
Vladescu le-a explicat colegilor din PNL ca nu ar fi inteles exact ce a intrebat Traian Basescu. Cu toate acestea, Tariceanu l-a mentinut in functie pana in aprilie 2007, cand din ministru a devenit secretar de stat.
Vladescu si pensiile
Vladescu pare sa fi dezvoltat o slabiciune pentru proiectele de imagine ale primului-ministru. Pe 28 iunie, parlamentul voteaza in unanimitate majorarea pensiilor, iar liberalii se reped sa inhate capitalul de imagine. Premierul, ministrul muncii, ministrul economiei apar pe toate canalele sa explice ca au bani pentru pensii.
Vladescu insa declara altceva: „O majorare atat de abrupta se va resimti destul de mult in buget, undeva peste doua miliarde de euro, aproximativ 2% din PIB, si efortul va fi pe termen lung. Pana la urma, sumele vor fi luate de la investitii”.
Peste cateva zile, in cadrul reuniunii conducerii PNL de la Brasov, senatorul Radu Stroe si consilierul guvernamental Vlad Moisescu cer retragerea sprijinului lui Vladescu, dar Tariceanu refuza sa supuna propunerea la vot.
Duminica trecuta, Vladescu anunta ca vrea sa-si dea demisia din Ministerul Finantelor deoarece nu cunoaste sursele necesare pentru marirea pensiilor si nu crede ca acest proiect este viabil. Din aceasta cauza, il paste o sanctiune drastica din partea PNL.
„Epicurian” si „plezirist”
Vladescu se autocaracterizeaza drept „epicurian” si „plezirist” si face tot posibilul sa respecte standardele. A facut furori relatia sa de dragoste cu Irina, fosta sotie a deputatului Cristian Boureanu.
Tanarul sau prieten si partener de afaceri, Cristian Boureanu, i-a solicitat sa-i fie nas la nunta, iar Vladescu a acceptat bucuros. Boureanu l-a considerat prieten apropiat si ii destainuia multe dintre preocuparile sale.
De altfel, familia Vladescu venea des in vizita la familia Boureanu. Pentru tanarul Boureanu, dar si pentru fosta sotie a lui Vladescu aflarea adevarului a fost o surpriza neplacuta. Final vladescian: nasul i-a promis Irinei ca o va lua in casatorie, a plimbat-o prin strainatate, dupa care i-a dat papucii.

Romulus Georgescu
Evenimentul zilei sambata 11 august, 2007 http://www.evz.ro

Niciun comentariu: