joi, august 30, 2007

Geoana da in cap CNSAS


Mircea Geoana vrea sa restrictioneze accesul CNSAS la dosarele reprezentantilor BOR, fiind decis sa introduca in Parlament un proiect legislativ in acest sens. Liderul PSD a declarat ieri ca doreste sa apere Biserica Ortodoxa de atacurile murdare lansate in ultima perioada, prin care se incearca pangarirea unui simbol national. Mai multi membri ai CNSAS au respins ideea din start, pe care o considera una cu iz electoral, menita a-i ridica cota presedintelui PSD.
Liderul social democrat s-a grabit sa apere inaltii ierarhi, ale caror dosare au inceput sa fie verificate de CNSAS, si vrea ca verificarea acestora sa fie oprita. "In acest moment se incearca pangarirea si tararea in derizoriu a unui simbol national, in scop electoral.
Incercarile din aceste zile de a arunca o anatema generala la adresa clerului BOR este un gest reprobabil si un gest iresponsabil" a declarat presedintele PSD, citat de Mediafax. El a criticat faptul ca in campania de alegere a viitorul Patriarh se folosesc arme murdare si a cerut condamnarea acestora. Presedintele PSD a vorbit despre masinatiuni politice la care sunt supusi inaltii prelati si a cerut clasei politice sa inceteze atacurile la adresa Bisericii. Mai mult, Mircea Geoana a apreciat ca Biserica a aparat, in perioada regimului comunist, interesele poporului roman.
Un copil naiv

Mircea Dinescu s-a amuzat cand a aflat de propunerea presedintelui PSD, Mircea Geoana, caracterizandu-l pe acesta drept un "copil naiv, care isi inchipuie ca lumea iubeste popii". El ne-a precizat ca vede declaratia liderului social-democrat drept un gest de campanie electorala. Dinescu a mentionat ca si alte categorii sociale pot cere scoaterea lor in afara legii si de aceea considera propunerea lui Mircea Geoana drept una discriminatorie.
Surse din CNSAS ne-au declarat ca existau semnale in cadrul CNSAS ca PSD pregateste un astfel de proiect pentru a creste in sondaje. Ele ne-au spus ca indiferent de ce vor face social-democratii, procesul inceput de Colegiu, privind verificarea inaltilor ierarhi, nu mai poate fi oprit.
Gest electoral

Constantin Ticu Dumitrescu s-a declarat surprins de interventia lui Mircea Geoana si il considera doar un gest electoral. "Daca l-ar fi durut aceasta problema trebuia sa se gandeasca la ea cand a fost votata legea CNSAS.
Nu face un bine Bisericii, ci s-ar putea sa faca bine unor oameni care detin anumite ierarhii in cadrul acesteia. Ma tem ca maine mai vin la rand alti oameni, din alte categorii sociale, care au facut pact cu Securitatea, iar alti sefi de partid ne pot cere scoaterea lor in afara legii", ne-a declarat Ticu Dumitrescu.
El a subliniat ca daca acest demers se va materializa, nu se stie ce se va mai alege de rolul CNSAS. Cu toate acestea, Constantin Ticu Dumitrescu a precizat ca parlamentarii sunt suverani si ei trebuie sa decida asupra modificarii legii de functionare a CNSAS.

Cristian Andrei
Ziua joi 30 august, 2007 http://www.ziua.net

Niciun comentariu: